Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Keer Diabetes2 Om

Ruim 1.2 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. Dit is een aandoening waarbij het lichaam insuline minder goed opslaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de ziekte te behandelen. Keer Diabetes2 Om ontwikkelde een succesvol leefstijlprogramma. 


De officiële naam van diabetes is diabetes mellitus. Vaak hoor je de term suikerziekte. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam minder goed op insuline. Dit is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert. Er blijft te veel suiker in je bloed zitten. Hierdoor zoekt je lichaam naar een andere manier om energie te verbruiken. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar dit wordt steeds minder. Deze vorm van diabetes komt het meest voor én zien artsen steeds op jongere leeftijd. Een ongezonde leefstijl is een belangrijke oorzaak. Door aanpassingen te maken in leefgewoonten kunnen symptomen verdwijnen.

Meer energie, minder medicatie

Om diabetes type 2 te behandelen zijn er verschillende methoden mogelijk. Vaak adviseert de arts een combinatie van beweging, gezond eten en medicijnen. Soms is het ook nodig om insuline te spuiten. Keer Diabetes2 Om is een tweejarig leefstijlprogramma gericht op het omkeren van diabetes type 2. Het programma werkt volgens vijf pijlers: voeding, beweging, slaap, ontspanning en medicatieafbouw. In de eerste zes maanden krijg de patiënt praktische handvatten van een professioneel team. Het programma streeft naar meer energie en minder medicatie. Na het eerste half jaar volgt een inspiratietraject van achttien maanden. 

Werken naar een gezondere leefstijl 

Iedere groep krijgt begeleiding van een coach, diëtist, verpleegkundige en programmacoördinator. Ook is er op de achtergrond een medisch team betrokken. Dit team bestaat uit vier huisartsen, een internist, medisch fysioloog en twee verpleegkundigen. De behandeling begint met een verblijf van twee dagen, inclusief een overnachting. Het programma biedt patiënten waardevolle informatie over het lichaam, de aandoening en het effect van een gezondere leefstijl. Ben je een zorgverlener? Klik hier voor een startpakket.

Vergoedingen

Steeds meer verzekeraars vergoeden het programma. Wil jij weten wie? Lees nu alles over de behandeling op onze site en check welke zorgverzekeraar dit vergoedt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344