Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Meer corona besmettingen, RIVM maant tot voorzichtigheid

Als je om je heen kijkt zou je bijna vergeten dat er nog steeds een pandemie aan de gang is. De terrasjes zitten vol, we gaan in grote getale op vakantie en de winkelstraten krioelen weer van de mensen. Tegelijkertijd is het aantal corona besmettingen afgelopen week verdubbeld ten opzichte van de week ervoor. Het RIVM roept op tot voorzichtigheid. “Het virus is niet met vakantie, iedereen moet zich realiseren wat de risico’s zijn.”

Aan het woord is Aura Timen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), secretaris van het Outbreak Management Team en hoofd van het Centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding. In gesprek met het Parool noemt zij  de snelheid waarmee er nieuwe besmettingen plaatsvinden zorgwekkend.

Inhalen van verloren tijd

Ze licht toe: “Na versoepelingen is een stijging logisch, daar hielden we rekening mee. Het is mooi weer, vakantietijd, mensen willen genieten na een voorjaar in lockdown. Dat snap ik. We horen van GGD’s dat mensen buitenshuis besmet raken op familiefeestjes, ingehaalde examenfeestjes, op barbecues. Ook bij buitenactiviteiten, ja. Mensen geven elkaar een knuffel, hangen om elkaar heen. Dat is menselijk, ik heb er ook behoefte aan. Maar het virus grijpt dan zijn kans. We zien nu ook relatief veel jongeren die besmet raken.”

Verdubbeling aantal besmettingen

Afgelopen werden er 987 nieuwe coronabesmettingen gemeld. De week daarvoor ging het nog om ‘maar’ 534 nieuwe meldingen. Het daadwerkelijk aantal besmettingen ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger doordat niet iedereen zich daadwerkelijk laat testen. Vanwege de stijging in het aantal corona besmettingen ligt het reproductiegetal nu ruimschoots boven de één: namelijk op 1,29. Dit betekent dat 100 besmette personen op hun beurt weer 129 anderen besmetten. Hierdoor kan het aantal besmettingen binnen korte tijd snel oplopen.

Tweede golf, of niet?

Volgens het RIVM is het te vroeg om van een zogenaamde ‘tweede golf’ te spreken. Het kan ook om een tijdelijke opleving van de eerste golf gaan. Maar, nu de zomervakantie in het hele land is aangebroken, is het wél extra belangrijk om de risico’s goed te overwegen voordat je op pad gaat. Zo is het nog wel mogelijk om op vakantie te gaan, maar het reisadvies voor Zweden, Bulgarije, Roemenië, Kroatië en een aantal regio’s in Spanje en Portugal is de afgelopen tijd aangescherpt naar oranje. Dit betekent dat alle niet-noodzakelijke reizen – inclusief vakanties – worden afgeraden.

Bron: Nederland Wereldwijd

Laatste update op 24 juli 2020 – 18:17 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344