Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Rutte: “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf.”

Hier en daar is er een voorzichtige versoepeling te zien, maar het overgrote deel van de corona-maatregelen blijft in stand tot 19 mei. De boodschap van Rutte is duidelijk: “Voorzichtigheid nu, is beter dan spijt achteraf.”

Bron: Rijksoverheid

De woorden van de minister-president komen niet als een verrassing. De meeste mensen voelden de bui al hangen: ondanks dat de situatie voorzichtig reden tot hoop lijkt te geven, is voorzichtigheid nog steeds van levensbelang. Of zoals Rutte het verwoord: “Ik wil zielsgraag kunnen zeggen ‘er kan weer veel meer’, maar tegelijkertijd is dat ook heel eng en gevaarlijk.”

Versoepeling maatregelen

Toch is er reden voor voorzichtig optimisme. Zoals de Rijksoverheid aangeeft: ‘Hoewel de situatie nog heel fragiel is, komt er nu voorzichtig ruimte.’ Met name gezinnen met kinderen plukken hier de vruchten van. Vanaf 11 mei (na de meivakantie) mogen scholen in het (speciaal) basisonderwijs en de dagopvang onder strenge voorwaarden hun deuren weer openen.

De versoepeling van de maatregelen is mogelijk doordat kinderen zelf een beperkt gezondheidsrisico lopen en een hele kleine rol spelen in de verspreiding van het virus. Die conclusie trekt het Outbreak Management Team (OMT) op basis van cijfers uit binnen- en buitenland.

Sporten

Ook sporten behoort voor deze doelgroep binnenkort weer tot de mogelijkheden. Vanaf 29 april mogen kinderen tot 12 jaar weer samen sporten. Officiële wedstrijden blijven voorlopig nog wel afgelast.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar mogen onder een aantal voorwaarden weer gaan sporten. Een van de belangrijkste maatregelen is dat ook zij 1,5 meter afstand moeten houden. Dit geldt ook voor topsporters.

Ouderen

Eén van de punten die misschien wel tot de meeste verrassing en teleurstelling leidde was de regelgeving rondom ouderen. Ouderen in verzorgingstehuizen mogen nog steeds geen bezoek ontvangen. Wel zijn de maatregelen voor 70-plussers die op zichzelf wonen enigszins versoepelt. Vanaf 29 april geldt dat zij met enige regelmaat bezoek mogen krijgen van één of twee vaste personen.

Geen evenementen

De evenementen sector krijgt het dit jaar zwaar te verduren. De zomer is normaal gesproken hét moment voor festivals en andere grote evenementen. De overheid laat echter weten dat alle evenementen met vergunnings- en meldplicht zijn afgelast tot 1 september.

Meer informatie:

  • Meer weten? Op onze corona pagina houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.
  • Kijk hier voor een overzicht van de Rijksoverheid met veelgestelde vragen.
  • Kijk hier voor een duidelijk overzicht van de maatregelen die op dit moment gelden.

Laatste update op 13 mei 2020 – 10:46 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344