Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Student? Bespaar op je zorgverzekering!

Het studentenleven is vaak geen vetpot. Collegegeld, kamerhuur, een feestje hier, een drankje daar: voor je het weet houd je aan het eind van je geld nog een stukje maand over. Wist je dat je als student in veel gevallen heel makkelijk een paar tientjes per maand kunt besparen op je zorgpremie? Dat is weer mooi meegenomen!

Veel verzekeraar bieden een speciaal studenten- of jongerenpakket. Een aantal van deze pakketten zijn alleen af te sluiten wanneer je bij een MBO, HBO of WO-opleiding staat ingeschreven. Anderen zijn door iedereen af te sluiten, maar richten zich wel specifiek op jongeren.

Studentenkorting

Deze pakketten pakken vaak een stuk voordeliger uit dan de ‘normale’ verzekeringen en dat heeft drie redenen:

  1. Minder uitgebreide dekking
  2. Alles gaat digitaal
  3. Collectiviteitskorting

1. Minder uitgebreide dekking

Veel jongeren hebben relatief weinig zorg nodig en kiezen daarom alleen voor een basisverzekering. Wil je toch de extra zekerheid van een aanvullend pakket, dan is het fijn als je kunt kiezen voor een pakket dat écht op jouw zorgbehoefte aansluit. Zorgverzekeraars bieden daarom een ‘light-versie’ van hun normale pakketten. Zo kun je bijvoorbeeld wel gebruik maken van fysiotherapie na een sportblessure of reisvaccinaties voor je buitenlandstage, maar betaal je niet voor allerlei overbodige extra’s.

2. Alles gaat digitaal

Veel studentenverzekeringen handelen alles digitaal af. Je polisblad krijg je in een mailtje. Met een vraag kun je snel even chatten of appen. Een declaratie? Die uploadt je binnen een minuut in de app. Doordat alles digitaal gaat loopt het een stuk sneller en soepeler én is het voor de verzekeraar een stuk goedkoper. Die kostenbesparing is terug te zien in je premie.

3. Collectiviteitskorting

Bij veel verzekeraars heb je als student recht op een zogenaamde studentencollectief. Dit betekent dat je éxtra korting krijgt. Daarnaast krijg je in sommige gevallen ook nog gratis een aantal extra vergoedingen aangeboden.

Wil jij precies weten welke verzekeraars een studenten- of jongerenverzekering bieden? Bekijk dan het volledige overzicht. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips en tricks om op je zorgverzekering te besparen. Zo kun je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen of om de premie per jaar te betalen.

Student in het buitenland

Ga je komend jaar in het buitenland studeren of stage lopen? Dan kan het zijn dat er het een en ander verandert! Wil je precies weten hoe het met je zorgverzekering zit wanneer je naar het buitenland gaat? Houd dan onze blog en social media goed in de gaten want daar vind je donderdag alle antwoorden.

Heb je in de tussentijd een vraag of wil je meteen een zorgverzekering vergelijken? Onze toppers van de klantenservice staan je graag te woord. Je kunt ons bellen op 020 2611600 of appen op 0657060654. Natuurlijk zijn we ook per mail of chat beschikbaar.

Laatste update op 27 oktober 2021 – 09:32 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344