Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Tips om veilig te reizen

Reizen wordt steeds populairder. In de afgelopen vijf jaar maakte maar liefst 27% van de Nederlandse jongeren tussen de 22 en 30 jaar een reis van langer dan een maand. Vertrek jij binnenkort naar het buitenland? ZorgKiezer geeft je tips!

Een groot deel (71%) van de reizigers vertrekt na het behalen van een diploma op (wereld)reis. 10% van de backpackers is al aan het reizen tijdens de studie. Landen buiten Europa zijn het meest populair: 92% vertrok met de rugzak naar landen buiten Europa. Azië staat op nummer 1, gevolgd door Oceanië. Thailand is de absolute winnaar en trekt de meeste backpackers aan. Australië en Indonesië volgen op plek 2 en 3. 

Zorgverzekering stopzetten?

Wil jij veilig reizen? Dan moet je een paar dingen regelen. Check voordat je op reis gaat goed of je Nederlandse zorgverzekering geldig blijft. Duurt je reis korter dan acht maanden, zonder dat je een baantje hebt? Dan blijft je inschrijving van de Basisregistratie Personen (BRP) geldig en ben je gewoon verzekerd door je Nederlandse zorgverzekering. Ga je langer dan acht maanden reizen (met of zonder tussenpozen)? Dan is het verplicht om je uit te schrijven bij de BRP en vervalt je Nederlandse zorgverzekering. Als je ervoor kiest om in het buitenland te werken moet je na drie maanden een zorgverzekering afsluiten in het land waar je gaat wonen en werken. 

Reizen & reisverzekering

Als aanvulling op je basisverzekering heb je een reisverzekering nodig. Als je reis langer dan 60 dagen duurt, heb je een ‘lang op reis’ verzekering nodig. Verschillende verzekeraars bieden dit tegenwoordig aan. Een andere optie is een doorlopende reisverzekering. Let wel op dat je dan vaak maximaal 180 dagen bent verzekerd. Kies tijdens een wereldreis voor dekking van geneeskundige kosten, een annuleringsverzekering en werelddekking. Je kunt de verzekering uitbreiden door je bijvoorbeeld te verzekeren voor gevaarlijke sporten of wintersport.  

Vaccinaties

Niemand wil in het buitenland naar het ziekenhuis door een vervelende infectie. Vaccinaties kunnen dit gelukkig voorkomen. Je zorgverzekering vergoedt soms een deel van de prikken. Onderzoek welke inentingen verplicht of geadviseerd worden en zorg dat je jezelf op tijd laat vaccineren voordat je gaat reizen. Sommige vaccinatieschema’s duren wel een half jaar. Check op het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering welke vaccinaties je voor welk land nodig hebt. Of laat je adviseren door je huisarts.

Meer informatie?

Wil jij meer informatie over reizen en je zorgverzekering? Lees er alles over op onze infopage en gebruik onze zorgvergelijker. Of heb jij tips voor op reis? Reageer hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344