Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Onbeperkte fysiotherapie in 2020

Ieder jaar bezoeken 2,5 miljoen mensen een fysiotherapeut. Klachten vanwege een verkeerde houding, sportblessure of ziekte zijn allemaal redenen waarbij een fysiotherapeut kan helpen. Maar, slechts een paar verzekeringen vergoeden onbeperkte fysiotherapie. 

Fysiotherapie richt zich op de behandeling van klachten aan de spieren, zenuwen en gewrichten. De therapeut kan klachten verminderen door middel van verschillende behandelingen en oefeningen. Een behandeling duurt meestal dertig minuten tot een uur. Een arts kan je verwijzen naar een fysiotherapeut, maar een verwijzing is niet verplicht. Fysiotherapie is voor veel mensen een reden om een aanvullende verzekering te kiezen. 

Vergoeding onbeperkte fysiotherapie

Steeds minder zorgverzekeraars bieden onbeperkt fysiotherapie. Vaak is  maximum een vergoeding van 36 behandelingen per jaar. Prijzen van aanvullende pakketten gaan omhoog of verdwijnen, en veel verzekeraars houden een medische selectie. Soms is het lastig om het juiste pakket te kiezen. Bij sommige aandoeningen of langdurige blessures weet je niet hoeveel behandelingen er nodig zijn. Dan is het goed om voor een pakket met onbeperkte fysiotherapie te kiezen. Houd rekening met ongeveer een bedrag van minimaal 60 euro bovenop de basisverzekering. Er zijn in 2020 drie zorgverzekeraars die onbeperkte fysiotherapie vergoeden.

Verzekeraars met uitgebreide dekking

ONVZ heeft twee verschillende verzekeringen volledige vergoeding bieden. Superfit en Topfit bieden allebei volledige vergoeding. Heb je ook manuele therapie nodig? Dan kan het verstandig zijn om voor Superfit te kiezen. PNOzorg heeft de keuze uit twee aanvullende verzekeringen die onbeperkte fysiotherapie vergoeden. Ook hier ligt het verschil in de vergoeding voor manuele therapie. Ten slotte is er VvAA: zij bieden twee pakketten met onbeperkte fysiotherapie aan. Let op: dit is exclusief voor mensen die in de medische sector werken.

Meer informatie

Lees alles over fysiotherapie, zorgverzekeraars, pakketten en prijzen op onze site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344