Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Verzekeraars helpen De Kraamvogel met financiële problemen

Laatste update op 20 februari 2020 – 14:04 door Emma-Jane Tolenaar.

Het jaar is niet goed begonnen voor kraamzorgbedrijf  De Kraamvogel. Wegens financiële problemen moeten zorgverzekeraars voor de tweede maand op rij bijspringen om de lonen van het personeel uit te betalen.

De problemen begonnen in januari toen het dochterbedrijf van Zorg in Nederland (ZiN), zelf niet in staat was om het loon te betalen. Dit meldt Leeuwarder Courant. Helaas is de kraamzorgorganisatie de afgelopen maand niet in staat geweest om orde op zaken te stellen.

Nieuwe ouders niet de dupe

Om te voorkomen dat nieuwe ouders de dupe raken, bieden de zorgverzekeraars financiële hulp. Hierdoor blijft de Kraamvogel in staat om kraamzorg te leveren. Dat is ook meteen de voorwaarde voor de financiële tegemoetkoming: de garantie dat de organisatie zorg blijft leveren. De organisatie ontvangt financiële hulp van de vier grote verzekeraars: Zilveren Kruis, CZ en Menzis en VGZ.

Samenloop van omstandigheden voor de Kraamvogel

De problemen zouden te wijten zijn aan een samenloop van oorzaken. Namelijk: slecht bestuur in het verleden, dure, slapende dienstverbanden en hoog ziekteverzuim onder het personeel. Bestuursvoorzitter Paul Hulst gaf in januari al aan: “Het ziekteverzuim is bijna 12 procent, dat is veel en veel te hoog. Dat moet omlaag. Daarnaast gaan we de administratieve processen vlot trekken.” Ook constateert Hulst een grote uitstroom onder het personeel. Het personeelsgebrek dat hieruit voortvloeit is een bekend probleem binnen de sector.

De Kraamvogel is actief in acht provincies. Volgens hun eigen statistieken maakt één op de vijf gezinnen gebruik van hun diensten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344