Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zoek jij de meest duurzame zorgverzekering voor 2020?

Laatste update op 20 december 2019 – 12:23 door .

Steeds meer Nederlanders nemen duurzaamheid mee in de afweging voor een nieuwe zorgverzekeraar. Weet jij waar jouw zorgverzekeraar geld belegt? ZorgKiezer helpt je graag met het kiezen van een duurzame zorgverzekering.

Verzekeraars hebben met hun beleggingen (dus eigenlijk met jouw geld) invloed op hoe de wereld eruitziet: zetten ze in op olie en gas, of investeren ze in zonne- en windenergie, bijvoorbeeld? Door jouw keuze voor een zorgverzekeraar, kun je hier invloed op uitoefenen.

Verzekeraars onder de loep

Jaarlijks publiceert VBDO de Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019. VBDO onderzoekt per verzekeraar hoe duurzaam het beleggingsbeleid is. En daarnaast hoe verzekeraars scoren op Environmental (milieu), Social (mens en maatschappij) en Governance (ondernemingsbestuur).

Hoe duurzaam en verantwoord belegt jouw zorgverzekeraar?

a.s.r. meest duurzame zorgverzekering

a.s.r. is volgens deze ranking de verzekeraar met het best ontwikkelde verantwoord beleggingsbeleid van Nederland. De verzekeraar scoort een 4.5 op de schaal van 5. Bij de onderdelen Governance, Policy en Accountability scoorde a.s.r. een 5, voor Implementation een 4. Vorig jaar stond a.s.r. op de 2e plaats. Ook Achmea en NN Group scoren groen.

Zoek je zorgverzekering

Als je niet precies weet onder welk concern jouw zorgverzekering valt, check dan in deze lijst de uitsplitsing van bovenstaande grafiek:

 1. a.s.r. (Ditzo en De Amersfoortse)
 2. Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Pro Life Zorgverzekeringen, ZieZo en De Friesland)
 3. NN Group (Nationale Nederlanden, OHRA)
 4. Menzis (Menzis, Anderzorg, Hema)
 5. CZ Groep (Just, CZ Direct)
 6. ONVZ (PNOzorg, VvAA, ONVZ)
 7. VGZ (IZZ, UMC, Univé, Bewuzt, IZA, Zekur, United Costumers)
 8. Zorg en Zekerheid (Z&Z, AZVZ)
 9. DSW (DSW, inTwente, Stad Holland)
 10. iptiQ (National Academic, Besured, Promovendum)
 11. Eno (Salland, ZorgDirect en HollandZorg)

Eerlijke verkiezingswijzer

Ook de Eerlijke Verzekeringswijzer legt verzekeraars langs de meetlat. Dit is een initiatief van Amnesty International, Oxfam Novib, FNV, Milieudefensie, PAX en World Animal Protection. Je kunt hier zien hoe je verzekeraar scoort op het gebied van mensenrechten, klimaat, dierenwelzijn en wapens. Helaas doen nog niet alle verzekeraars mee – maar de vier grote wel. Bij de grote zorgverzekeraars CZ, Menzis en VGZ is er nog werk aan de winkel. Achmea is daarmee de enige van deze vier die een ruime voldoende krijgt op het gebied van duurzaamheid.

Overstappen?

Wil je na het lezen van dit artikel overstappen naar een meer duurzame zorgverzekering? Dat kan! Via ZorgKiezer.nl stap je eenvoudig over. Houd daarbij ook deze handige lijst bij de hand. Wanneer je nog vragen hebt, kun je ons ook bellen op 020 261 1600.

Reactie op “Zoek jij de meest duurzame zorgverzekering voor 2020?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344