Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zomervakantie en corona: hier moet je op letten

De zomer is in volle gang en dat betekent voor veel Nederlanders dat het tijd is voor zomervakantie. Dit jaar gaat het allemaal net even wat anders dan normaal vanwege corona. Daarom is het verstandig om goed te weten waar je wel en niet voor verzekerd bent. Heb jij je koffer al gepakt? Check dan snel onze tips voor een corona-proof vakantie!

Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden, ben je deze zomer waarschijnlijk meer dan ooit toe aan zomervakantie. Er zijn veel Europese landen waar je ook in deze tijd naartoe kunt, maar voorzichtigheid blijft belangrijk. Ga daarom deze zomer veilig én goed voorbereid op pad.

Corona en jouw zorgverzekering

Krijg je tijdens jouw zomervakantie in het buitenland last van symptomen die op het coronavirus kunnen wijzen? Dan is het goed om te weten wat je moet doen én wat je vergoed krijgt. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Voorzorgsmaatregelen

Check van tevoren goed welke veiligheidsmaatregelen er in jouw reisperiode gelden in Nederland én in het land van jouw bestemming.

 • Op de website van de Rijksoverheid vind je alle algemene informatie met betrekking tot reizen naar het buitenland.
 • Ook vind je op deze website het reisadvies per land en regio.
 • Reis je per vliegtuig? Overweeg nadrukkelijk of dit verstandig is. Wees extra alert op de hygiëne voorschriften van het RIVM: was en desinfecteer je handen met regelmaat, hoest en nies in je elleboog en reis niet als je niet honderd procent gezond bent.

Dekking basisverzekering

Vanuit de basisverzekering ontvang je vergoeding voor medische zorg in het buitenland volgens de voorwaarden die in Nederland gelden. Dat betekent:

 • Spoedeisende zorg valt onder de dekking van je basisverzekering. Het gaat hierbij om zorg die niet kan wachten tot je weer terug in Nederland bent.
 • Een bezoek aan de (huis)arts wordt vergoed tót het Nederlandse tarief. Vallen jouw zorgkosten hoger uit? Dan komt dit voor eigen rekening.
 • Je betaalt voor spoedeisende zorg altijd het eigen risico.
 • Heb je medische klachten? Neem zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van jouw verzekeraar. Zij kunnen aangeven wat je het beste kunt doen én of er sprake is van spoedeisende zorg. Ook helpen zij je bij het voorkomen van onnodige kosten.
 • Repatriëring – oftewel: ziekentransport vanuit het land van bestemming naar Nederland – wordt niet of deels Controleer jouw polisvoorwaarden voor details.

Dekking aanvullende verzekering

 • Heb je een aanvullende verzekering met buitenlanddekking? Dan krijg je spoedeisende zorg vergoed tot het lokale tarief. Dit geldt dus ook wanneer het lokale tarief hoger ligt dan in Nederland. Controleer jouw polisvoorwaarden voor de details.
 • Repatriëring wordt gedeeltelijk of volledig vergoed. Wel is er vooraf toestemming nodig. De alarmcentrale kan je hierbij helpen. Controleer jouw polisvoorwaarden voor de details.

Niet vergoed

Je zorgverzekering biedt geen vergoeding voor algemene hulpmiddelen en maatregelen. Deze komen voor eigen rekening. Hierbij kun je denken aan:

 • Desinfecterende zeep of handgel
 • Medicijnen die je zelf bij de drogist koopt zoals paracetamol en aspirine
 • Mondkapjes
 • Kosten in verband met thuisquarantaine

Wil je meer informatie over de dekking van jouw zorgverzekering op vakantie? Lees dan ook onze eerdere blog: ‘Dit dekt jouw zorgverzekering op vakantie‘.

Wil je meer informatie over corona en jouw zorgverzekering? Check dan onze informatiepagina ‘Corona en de zorgverzekering‘.

 

Laatste update op 29 juli 2020 – 16:26 door Emma-Jane Tolenaar.

Reactie op “Zomervakantie en corona: hier moet je op letten

 1. Geweldig artikel om te lezen. Inderdaad verlangen we ernaar om van de zomervakantie te genieten, maar door de covid moet je zeker voorzorg maatregelen treffen. Prima dat je al die tips en aandachtspunten deelt, zodat ik een idee heb waar te starten. Dank je voor deze artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344