Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat gebeurt er met de premie van CZdirect en Just?

Bij de kleine broertjes van verzekeraar CZ is iets bijzonders aan de hand. De basispremie stijgt,  net als bij alle verzekeraars. Dat is niet zo bijzonder. Maar, de premie voor de aanvullende pakketten daalt, en flink ook!

CZdirect verhoogt de basispremie in 2021 met 7 euro naar een maandpremie van 116,95 euro. Dit is een stijging van 6,37% ten opzichte van 2020. Bij Just vallen de stijging én de premie wat lager uit. De verzekeraar verhoogt de premie met 3,75 euro naar een maandbedrag van 111,70 euro. Dit betekent een stijging van 3,47%.

Premieverlaging aanvullende dekking

De verandering in de basisverzekering zijn niet per se noemenswaardig te noemen. Beide verzekeraars zitten ruimschoots onder de gemiddelde premie die het kabinet op Prinsjesdag voorspelde: maar eerlijk is eerlijk, dat hadden we ook wel verwacht.

De ontwikkelingen in de aanvullende pakketten zijn daarentegen wel opvallend! Just besluit om zijn Just Live pakket niet in premie te verhogen en zijn Just Smile pakket met maar liefst 25% in premie te verlagen. Tegelijkertijd lijken dit soort radicale premieverlagingen bij CZdirect in 2021 eerder regel dan uitzondering. De aanvullende verzekeringen dalen allemaal ongeveer 40% en ook de tandartspakketten worden een stuk goedkoper. Hiermee lijkt de verzekeraar de stijging van de basispremie te compenseren.

CZdirect en Just maken allebei onderdeel uit van het CZ verzekeringsconcern. Het gelijknamige CZ, OHRA en Nationale Nederlanden vallen hier ook onder.

Zorgverzekering 2021

Nu alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 bekend zijn, kan het vergelijken en overstappen beginnen. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past.

Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

 

Laatste update op 13 november 2020 – 16:16 door Emma-Jane Tolenaar.

Reacties op “Wat gebeurt er met de premie van CZdirect en Just?

 1. ik ben verzekerd bij cz.
  wat is nu de beste optie voor mij voor volgend jaar?
  tandarts 75 % tot 500
  geen verder opties?

  met vrg jtromp

 2. Ik weet niet waar jullie verlaging van 40% op aanvullende pakketten bij CZ Direct vandaan halen. Die van mij stijgt met 16,5%. Ben heel benieuwd, kloppen doet het in ieder geval niet.

 3. Dat de premie omhoog gaat , wordt veroorzaakt door al dat buitenlands tuig wat hierheen komt en GRATIS zorg KRIJGEN..
  En zo zit dat en niet anders.
  Noem mij 1 reden waarom anders .

  1. De meeste van die buitenlanders zijn op de vlucht voor de misstanden in hun eigen land die levensbedreigend zijn. Wij hebben de morele plicht om hen te helpen en als dat wat geld kost…. het zij zo. Als het ons overkwam wilden we ook graag door andere landen geholpen worden.

   Inderdaad zijn er ook een aantal die hier een beter leven zoeken. Het is de taak van de door ons allen gekozen overheid om dit te beoordelen.

 4. Ik ben met jou eens over de immigranten wij betalen en hen krijgen als voor niet s en inline ook als van gemente ook hoe kanen hen zo veel done van en uitkering en wij kennen dat niet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344