Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Individueel verzekeren is vaak goedkoper

Stap jij in 2021 over naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan is het verstandig om de verzekering voor ieder (volwassen) gezinslid apart te vergelijken. Zo bespaar je flink op de premie!


Bij veel verzekeraars en vergelijkingssites kun je bij het vergelijken en afsluiten van een verzekering meteen alles voor het hele gezin regelen. Lekker makkelijk toch? Tja, het is misschien wel makkelijk, maar ook een stuk duurder. Tenzij jij, je partner of volwassen kind precies dezelfde zorg nodig hebben is het verstandig om voor ieder volwassen gezinslid individueel een vergelijking te maken.

Oververzekerd

Stel: jij gaat een paar keer maand naar de fysiotherapeut en wil een verzekering met minstens 30 behandelingen voor fysiotherapie. Voor de rest heb je haast geen zorg nodig. Jouw partner kan zich daarentegen niet herinneren wanneer hij voor het laatst bij een fysiotherapeut is geweest. Maar, zijn verstandskiezen moeten eruit en hij heeft flink wat gaatjes die gevuld moeten worden. Op basis van deze informatie ga je op zoek naar een verzekering waarbij jullie allebei de zorg krijgen die je nodig hebt.

Het probleem is dat iedere verzekeraar en vergelijker nu op zoek gaat naar een verzekering met veel fysiotherapie én een uitgebreide tandartsdekking voor jullie allebei. Dit levert een torenhoge premie op en een verzekering met een veel te uitgebreide dekking. Jij hebt immers haast geen mondzorg nodig en je partner zit niet op fysiotherapie te wachten.

Verschillende premie, dezelfde dekking

Daarom is het verstandig om per volwassen gezinslid individueel een vergelijking te maken. Het gebeurt regelmatig dat verzekeraar A de beste fysiotherapie vergoeding biedt, terwijl verzekeraar B veel voordeliger is voor de tandverzekering. Beide verzekeraars bieden dezelfde dekking, maar de premie is erg verschillend. Door voor beide personen individueel te vergelijken voorkom je dat je oververzekerd bent óf te veel premie betaalt.

Minderjarige kinderen

Voor minderjarig kinderen is de situatie anders: zij zijn gratis meeverzekerd met de ouder of verzorger bij wie ze op de polis staan. Voor hen hoef je dus geen aanvullende vergelijking te maken. Heeft jouw minderjarige kind een specifieke vergoeding nodig die alleen in een aanvullend pakket zit? Dan kun je dit als ouder of verzorger toevoegen aan jouw dekking. Jouw kind kan hier dan gratis gebruik van maken.

Zorgverzekering 2021

Je hebt nog tot het einde van de maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je jouw zorgverzekering direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 29 december 2020 – 14:28 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344