Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Keurmerk Objectief Vergelijken weer ontvangen

Keurmerk Objectief Vergelijken

Laatste update op 22 december 2020 – 14:30 door Nicole Vlugt.

ZorgKiezer heeft opnieuw het Keurmerk Objectief Vergelijken ontvangen. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan vergelijkingswebsites die volledige, objectieve en transparante vergelijkingen aanbieden. Per jaar zoeken Nederlanders miljoenen keren naar een zorgverzekering die aansluit op hun wensen via vergelijkingswebsites. Vergelijkingssites bieden overzicht, gemak en zorgen voor concurrentie tussen verzekeraars. ZorgKiezer voldoet aan de eisen van het keurmerk en zet transparantie en onafhankelijkheid voorop.

Keurmerk objectief vergelijken

Het Keurmerk Objectief Vergelijken

Het onafhankelijke Keurmerk Objectief Vergelijken is dit jaar uitgereikt aan ZorgKiezer, Independer en Geld.nl. Het keurmerk is gekoppeld aan een gedragscode die in 2015 is vastgelegd. De regels komen tegemoet aan aanbevelingen van de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Het doel van het keurmerk is de kwaliteit van de vergelijkingswebsites te verhogen. Dat is een voordeel voor gebruikers van de website. De consument kan zo gelijk zien of de vergelijkingswebsite het beste met hem voor heeft.

Zorgkiezer.nl is in 2005 gestart om consumenten te helpen met kiezen van de juiste zorgverzekering en transparantie te bieden op de zorgmarkt. Zorgkiezer.nl is een van de initiatiefnemers van het keurmerk, hiermee kunnen wij laten zien dat transparantie en onafhankelijkheid nog steeds onze belangrijkste kernwaarden zijn.

De voorwaarden van het keurmerk

Wanneer een vergelijkingswebsite het keurmerk wil gebruiken zal deze aan de strenge toelatingsprocedure moeten voldoen. Hiervoor vindt ook elk jaar een hertoetsing plaats. Het keurmerk heeft een onafhankelijk bestuur van drie leden. Ook voor 2021 voldoet Zorgkiezer.nl weer aan alle toelatingseisen en is het keurmerk opnieuw toegekend.

Om het keurmerk te krijgen zijn er 10 punten waar een vergelijkingssite aan moet voldoen. Een belangrijke voorwaarde is dat de website de best passende verzekering duidelijk en als eerste moet weergeven. Dit moet de vergelijkingswebsite ook doen wanneer er geen samenwerking is en de organisatie geen vergoeding ontvangt. Daarnaast mogen de verzekeraars die een (hogere) vergoeding betalen niet om die reden hoger in de resultaten terecht komen. Ook moet de premie die de website weergeeft, overeenkomen met het daadwerkelijke bedrag wat de verzekeraar afschrijft. Daarnaast zijn er nog 7 eisen welke gevonden kunnen worden op de website van Objectief Vergelijken.

Zorgverzekering 2021

Je hebt nog tot het einde van de maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je jouw zorgverzekering direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344