Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Keurmerk voor niet-medische mondkapjes

Vanaf januari kunnen fabrikanten hun mondkapjes laten testen. Voldoet het mond-neusmasker aan de alle eisen, dan mag de fabrikant het keurmerk dragen. Het keurmerk en het bijbehorende certificaat zijn een initiatief van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN)

De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom mondkapjes, maar op 1 december kwam er toch een landelijke mondkapjesplicht. Zo wel voor- als tegenstanders plaatsen hierbij één grote kanttekening. De mondkapjes zijn alleen efficiënt mits ze goed zijn gemaakt én goed worden gebruikt.

Ontwikkeling keurmerk

Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) heeft een keurmerk ontwikkelt dat de kwaliteit van mondkapjes moet gaan waarborgen. De organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van een kwaliteitsnorm voor producten, diensten en processen. Het NEN legde eerder al uit: “In het certificatieschema staat uitgewerkt hoe de relevante eigenschappen van deze mondkapjes moeten worden beoordeeld door onafhankelijke instanties. Op basis van deze beoordeling worden een certificaat en keurmerk uitgegeven. Het aantoonbaar maken welke mondkapjes aan de gestelde eisen voldoen, helpt consumenten met hun aankoopkeuze.”

Bedekking van neus, mond en kin

Om een keurmerk te krijgen, moet het mondkapje aan een aantal eisen voldoen, waaronder:

  • Het mondkapje moet de neus, mond en kin bedekken, ongeacht of de huid droog of nat is en ook wanneer de drager zijn hoofd beweegt, lacht of praat”
  • Er mogen geen plooien ontstaan waardoor de uitgeademde lucht naar buiten kan; die lucht moet door het mondkapje zelf gaan.

Zorgverzekering 2021

Je hebt nog tot het einde van de maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je jouw zorgverzekering direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Je kunt tot 1 januari overstappen.  Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 16 december 2020 – 13:37 door Emma-Jane Tolenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344