Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

MCL sluit oncologieafdeling om coronabesmettingen

De afdeling voerder eerder al een opnamestop in omdat 13 medewerkers van de afdeling waren besmet. De positief geteste medewerkers en medewerkers met mogelijke coronaklachten zitten ondertussen thuis in quarantaine.
De sluiting moet voorkomen dat er meer besmettingen plaatsvinden. Froukje Ubels is voorzitter van de medische staf van het MCL.  Zij vertelt: “De sluiting is in het belang van de patiënten. We willen koste wat kost voorkomen dat er meer besmettingen optreden.” Patiënten die niet kunnen wachten op behandeling, kunnen bij andere ziekenhuizen in Friesland of in het UMCG in Groningen terecht.

Bron van besmetting MCL

De besmetting op de oncologie afdeling is ook overgeslagen naar andere afdelingen. Het gaat om de afdelingen interne geneeskunde, dialyse en radiologie. Ook twee dialysepatiënten hebben het coronavirus opgelopen. Alle medewerkers van deze afdelingen krijgen de komende dagen een PCR-test. Zo wil het ziekenhuis de verspreiding van het virus in kaart brengen.

Het is onduidelijk hoe het virus om zich heen heeft kunnen slaan. Volgens het ziekenhuis is het virus waarschijnlijk verspreid door een patiënt die op de betrokken afdelingen is verpleegd en/of onderzocht. Het is nog niet duidelijk om welke variant van het virus het gaat. Het ziekenhuis laat dit onderzoeken.

Zorgverzekering kiezen

Heb je vragen over jouw zorgverzekering of ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Onze ZorgToppers denken graag met je mee en helpen je bij het overstappen! Volg ons op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste zorgnieuws.

Bron: ANP

Laatste update op 27 oktober 2021 – 09:42 door Daan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344