Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

DSW premie stijgt fors: wat betekent dat voor jou?

DSW zorgpremie 2022

Je kunt er de klok op gelijk zetten: de derde dinsdag van september is Prinsjesdag, de vierde dinsdag van september maakt DSW de zorgpremie bekend. Dit jaar betekent dat een stijging van 6,50 euro per persoon per maand. Wat zegt deze ontwikkeling over de premies die we van de overige verzekeraars kunnen verwachten?

Sinds 2014 bleef verzekeraar DSW steevast een paar euro onder de rekenpremie zitten. Althans, tót vorig jaar. In 2020 verbrak de verzekeraar zijn patroon en verhoogde de premie met maar liefst 6 euro: een fikse premiestijging die velen niet aan zagen komen. Ook dit jaar weet de verzekeraar te verrassen: met een maandpremie van 124,50 euro, zit DSW nu fors boven de rekenpremie van 118 euro.

 

DSW: hogere kosten, minder reserves

De verzekeraar gaf het vorig seizoen al aan: de zorgkosten blijven stijgen, maar het eind van de reserves komt in zicht. Dat betekent dat er meer premie in het laatje moet komen om de boel draaiende te houden, daarom kiest DSW nu voor een ‘kostendekkende premie’. De prijsstijging die hierdoor ontstaat is als volgt op te splitsen:

 1. Toename zorgkosten
 2. Beperkte reserves

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste premie nieuws voor de zorgverzekering 2021? Neem dan een kijkje in ons ‘Overzicht Zorgpremies 2021 ‘ of schrijf je nu in voor het PremieAlert

Reacties op “DSW premie stijgt fors: wat betekent dat voor jou?

 1. Ik vind het schandalig we hebben als oudere steeds minder te besteden W gaan er al jaren op achteruit in inkomsten In Duitsland zijn de ziekte kosten stukken lager als hier ter wijl hier grote winsten worden gemaakt dat sommige zorgverzekeraars zelfs in staat zijn grote sport clubs te sponsoren Hoe kan je zoiets verklaren aan de consument die alleen maar te horen krijgen dat het onbetaalbaar wordt Ik vind het meer dan schandalig Waarom werken zorg verzekeraars niet meer samen in de inkoop van medicijnen Ook salarissen van ziekenhuis artsen rijst de pan uit en wij maar meer betalen Waarom geen prijs afspraken voor bepaalde operaties Nu wil de regering ook al dat we organen afstaan waar chirurgen mega veel veel aan ver dienen terwijl in Amerika de donor er ook nog wat voor krijgt

  1. Het is toch te gek voor woorden dat iemand 2ton en meer verdient het zelfde betalen voor de zorg als iemand die van een AOW moet rondkomen .
   Het is schandalig

 2. het betekend dat alle mensen er weer op achteruit gaan Maar volgens Rutte niet nou ik weet het wel zeker kijk maar eens naar de stijging van verzekeringen boodschappen de eerste levens behoeftes En neem van mij aan dat het hier niet bij blijft Met alle buitenlanders die we hier binnen laten stijgt ook de criminaliteit wat ons enorm veel geld gaat kosten en jan met de korte achter naam draait er voor op Als vreemde zich niet kunnen gedragen gewoon het land uit en niet meer er in laten

  1. Klopt allemaal
   Wij klagen steen en been!
   Niemand doet iets zinnigs hieraan!
   Dus….
   Hetgeen verandert is dat wij als Nederlanders gediscrimineerd worden in eigen land. Steeds hogere lasten hebben en steeds minder ruimte voor eigen mensen.
   Onze cultuur gaat verdwijnen!!
   ECHT HEEL ERG

   1. Ben het niet echt met u eens . Daar onderuit komen zal moeilijk zijn.
    Kon in de Romeinse tijd al niet !
    Dat is de evolutie .
    Stilstaan is achteruit gaan .

    Daarbij vind ik wel dat Nederlanders altijd wat te klagen hebben .Terwijl ik dat echt ongegrond vind !
    We staan op de 5e plaats van de wereld van het meest gelukkige land vd Wereld !
    Tel je zegeningen .
    3 per week,je zult zien dat je positiever gaat denken!
    Succes .

    1. Je kunt nog zo positief zijn, maar als je je rekeningen niet kunt betalen ondanks dat mijn man gewoon werkt is het positieve er heel snel vanaf!

  2. Helemaal mee eens, ik zou graag zien dat meer mensen U mening deelde.
   Klein landje, maar ’t wordt wel erg vol, terwijl hele woestijnen leeg zijn

 3. Dat het hier de pan uit reist in dit kut land met alles maar duurder maken het moet eens een keer stoppen De rijke worden steeds rijker en de arme steeds armer We moeten ons diep maar dan ook diep schamen dat we een voedselbank nodig hebben in dit rijke land Als je huur te hoog is krijg je huur subsidie weet je hoeveel van die posten we hebben in Nederland met subsidie Dat betekend dat al die posten te duur zijn anders hoef je geen subsidie te geven En doen we omdat de mensen het anders niet meer kunnen betalen Stop daar mee en maak alles weer betaalbaar En kijk eens naar onze regering die grote sommen over de balk gooit met mislukte projecten Lekker makkelijk met het geld van de belasting betalende Nederlander Als minister blunderen salaris intrekken en oprotten net als in het bedrijf leven !!

  1. Klopt helemaal mee eens, een grote list en bedrog politiek en nu Corona de ene leugen op de ander en alleen maar money voor de farmaceutische industrie onder leiding van Hugo Bos! Mooi weer spelen over de rug van de gewone man!

  2. Helemaal mee eens,het is belachelijk dat iemand een maand in dienst is maar vervolgens jaren lang het salaris blijft genieten.
   Rest mij aan te sluiten dat echte vluchtelingen welkom zijn maar de rest met de meeste spoed eruit moeten.
   DUS RUTTE laat nu een krachtig beleid zien JA!!!!!!!!!!!!!!!
   NIET LULLEN maar POETSEN.
   Als je geld voor de oversteek hebt dan kan je in je eigen land ook verder komen
   En niet ons land leeg plunderen.

 4. dus gewoon terug naar het ziekenfonds van voorheen
  jammer voor al die honderden managers, die onnogig geld opstrijken.
  jammer voor al die dikke directeuren waarvan nooit bekend is of zij werken, want ze makengewoon afspraken.
  Jammer van al die sub-bedrijven die onder de gewone bedrijven hangen met weer neuwe managers

  het vrije concercurrentiebeding in de gezondheidszorg heeft gefaald.
  En nu maar hopen de minister de Jonge eens een goed besluit neemt.

  1. wij moeten premie stopen massaal te betalen en nasaal naar rechtbank met oplichters die maken duurder gezondheid die elke mens moet hebben door eggen riziek van 375 ik kan niet naar ziekenhuis heb ik niet 375€ schandalig ik betaal premie maar mag niet ziek zijn

  2. Pak eerst alle ziekenhuizen aan met gigantische salarissen voor specialisten.
   Deze vreten zich vol na door over onze rug te hebben mogen studeren.

 5. Te zot ja hier omhoog daar omhoog, lonen stijgen ja ja en pensioen,uitkering? Nou bijt maar op je tanden. Belasting plukt ook mee,,,nee dit is te gek voor woorden! Miljarden vliegen de deur uit…naar de EU, overal geld voor maar “klagen”dat alles nu duurder wordt ja de FARMASEUTISHE” industrie draait op miljoenen winst!!! Kijk eens wat de ziekenfondsen voor gebouwen en kantoren hebben, kunst het nieuwste meubilair, top salarissen, en dan ja onze reserves. Nee eigenlijk moest NIEMAND dat pikken gewoon niet betalen! Maar wij zijn te braaf klagen en betalen!

 6. De minima en de ouderen worden hierdoor weer dubbel gepakt.
  Laat de zorgverzekeraar dan ook zijn vergoedingen uitbreiden, denk hier aan vervoerskosten van en naar ziekenhuizen, tandartskosten, brilvergoedingen, fysiotherapie vergoeding uitbreiden.

 7. Verenigde euro ieder land maakt het zelf uit in plaats gezamenlijk op te trekken tegen al deze zakken vullers maar veel politici hebben een gigantische berg boter op hun hoofd en kijken vast in de toekomstige banen markt als deze klus geklaard is om vervolgen met de opgenomen kennis het klootjes volk wederom in te pakken.

 8. Helemaal mee eens,het is belachelijk dat iemand een maand in dienst is maar vervolgens jaren lang het salaris blijft genieten.
  Rest mij aan te sluiten dat echte vluchtelingen welkom zijn maar de rest met de meeste spoed eruit moeten.
  DUS RUTTE laat nu een krachtig beleid zien JA!!!!!!!!!!!!!!!
  NIET LULLEN maar POETSEN.
  Als je geld voor de oversteek hebt dan kan je in je eigen land ook verder komen
  En niet ons land leeg plunderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344