Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Robots als zorgpersoneel in UMC Utrecht

Laatste update op 11 februari 2021 – 12:54 door Emma-Jane Tolenaar.

Op de centrale sterilisatie afdeling (CSA) van het UMC Utrecht is het team sinds kort uitgebreid met vijf robots. Het klinkt futuristisch, maar in het UMC Utrecht is het ondertussen de normaalste zaak van de wereld.
Het UMC Utrecht heeft een pioniersrol wanneer het aankomt op de inzet van robots. Het ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Europa die hiermee experimenteert. De vijf rijdende robots werken op de afdeling waar operatie-instrumenten worden schoongemaakt. Hier doen zij een groot deel van het logistieke werk. De verandering was even wennen voor het personeel, maar ondertussen zien zij vooral de voordelen van hun mechanische collega’s.
De CSA maakt dagelijks zeshonderd sets met instrumenten schoon. Dit varieert van kleine sets met v
erschillende scalpels en scharen, tot sets met boren en armen van operatierobots. De gebruikte instrumenten zijn afkomstig uit de operatiekamers van het ziekenhuis, het kinderziekenhuis en het centraal militair hospitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344