Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Voorkom een te hoge verzekering en bespaar

Als Nederlanders zijn we heel goed in ‘het zekere voor het onzekere nemen’. Een goede verzekering is natuurlijk heel belangrijk, maar het is zonde om te betalen voor zorg die je niet gebruikt. Met deze tips voorkom je dat je oververzekerd bent en bespaar je eenvoudig op jouw zorgpremie.

Misschien herken je het wel: je kiest al jaren voor een verzekering met fysiotherapie, maar je kunt je niet herinneren wanneer je jouw fysiotherapeut voor het laatst hebt gezien. Of: je hebt een prachtig kunstgebit, maar je bent ook nog steeds verzekerd voor de tandarts.

Oververzekerd

De zorg is duur, en het idee van een torenhoge rekening op je deurmat is niet bepaald aantrekkelijk. Daarom hebben veel mensen de neiging om zich ‘extra goed te verzekeren’. Begrijpelijk, maar helaas betaal je hierdoor soms juist te veel. Kijk daarom kritisch naar de verzekering die je hebt. Kies bijvoorbeeld niet klakkeloos voor dezelfde verzekering als je partner. Stel: je partner gaat regelmatig naar de manueel therapeut, dan betekent dat niet automatisch dat jij hier ook voor verzekerd hoeft te zijn. Het is verstandig om een verzekering te kiezen die op jouw persoonlijke zorgbehoefte is afgestemd.

Brilvergoeding

Daarnaast zijn er ook een aantal vergoedingen waarbij het niet altijd loont om een aanvullende verzekering af te sluiten. Een goed voorbeeld hiervan is de vergoeding voor brillen en lenzen. Als je een bril hebt, dan is het fijn om hiervoor verzekerd te zijn, toch? Nou, meestal niet. Een verzekering met een brilvergoeding van 150 euro kost bijvoorbeeld al snel ruim 20 euro per maand. Oftewel 240 euro per jaar. Dit betekent dat je 90 euro méér betaalt, dan je aan vergoeding ontvangt. Daarnaast ontvang je deze vergoeding vaak niet eens ieder jaar, maar bijvoorbeeld één keer per drie jaar.

Goed opletten

Als je wilt voorkomen dat je te hoog verzekerd bent, dan is het belangrijk om goed op de volgende punten te letten:

  • Welke zorg heb je (waarschijnlijk) nodig?
  • Hoe veel kost dit ongeveer?
  • Welke zorg vergoed jouw verzekering?
  • Hoe veel premie betaal je voor jouw verzekering?

Laten we het eens van dichterbij bekijken aan de hand van een voorbeeld.


Lisa heeft gekeken naar de zorg die ze de afgelopen jaren heeft gebruikt en de zorg die ze in 2021 verwacht. Ze komt uit op het volgende lijstje:

  • Ze slikt een anticonceptiepil. | Ongeveer 36 euro per jaar
  • Ze gaat gemiddeld zes keer per jaar naar de fysiotherapeut | 40 euro / behandeling, dus 240 per jaar
  • Ze gaat één keer per jaar naar de tandarts voor controle, maar ze heeft verder geen behandelingen nodig. | Ongeveer 60 euro per jaar

De totale kosten die Lisa voor 2021 verwacht, bedragen dus: 336 euro.

De verzekeraar die ze heeft gevonden heeft aanvullende pakketten die al deze kosten vergoeden. Deze aanvullende pakketten kosten 22,50 euro per maand aan premie. Oftewel: 270 per jaar. De vergoeding die Lisa ontvangt is hoger dan de premie die ze betaalt. Dit betekent dat het in haar geval verstandig kan zijn om deze verzekering af te sluiten.

Stel: Lisa verwacht dat ze maar twee keer per jaar na de fysiotherapeut hoeft. Dan komen de kosten op 176 euro uit. In dit geval is het onverstandig om deze verzekering te kiezen. Lisa betaalt dan voor veel meer zorg dan ze gebruikt. Hierdoor is de premie die ze betaalt, hoger dan de vergoeding die ze ontvangt.


Zo bespaar je!

Het afsluiten van je verzekering blijft natuurlijk altijd een beetje koffiedik kijken. Je weet nooit 100% zeker wat het komende jaar gaat brengen. Daarom is het verstandig om terug te kijken op je zorggebruik van de afgelopen jaren: dit geeft geen garanties, maar het geeft je wel een beeld van wat je kunt verwachten.  Heb je dat gedaan? Vergelijk dan jouw verzekering op ZorgKiezer.nl . Zo ontdek je in 3 stappen welke zorgverzekering bij jou past.

  1. Vul jouw postcode, geboortedatum en zorgwensen in
  2. Klik op ‘zoek de laagste premie’
  3. Kiest de verzekering die je wilt en bespaar op je premie.

Simpel toch? En weet je wat helemaal fijn is? Wij zeggen je huidige verzekering voor je op en zorgen ervoor dat je jouw nieuwe polisblad ontvangt. Als kers op de kaart ontvang je ook nog eens een gratis Oral-B tandenborstel!* Wil je nog meer handig tips? Check dan ook even onze blog “8 tips bij het overstappen van zorgverzekering“. Zo weet je zeker dat je de beste keus maakt!

Vergelijk, kies, bespaar!

Je hebt nog één maand om over te stappen! Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 vind je op ZorgKiezer.nl. Hier kun je direct vergelijken en overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Vul jouw wensen in en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij jou past. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

*Lees voor meer informatie onze actievoorwaarden

Laatste update op 11 december 2020 – 15:36 door Remco Horters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344