Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

DSW: Altijd de eerste. Waarom?

Laatste update op 18 oktober 2021 – 15:33 door Daan.

Zorgverzekeraar DSW lijkt altijd haantje de voorste te zijn met het bekend maken van de premie. Hiermee is hij altijd een stap voor op grote namen als Menzis, VGZ, Agis, CZ en Zilveren Kruis Achmea. Waarom is DSW altijd de eerste?

Elk jaar ontstaat er een onderlinge strijd onder de zorgverzekeraars. Wanneer een verzekeraar te vroeg komt met zijn premie, loopt hij het risico dat de tegenstander er ver onder gaat zitten. Zo sluit hij zichzelf uit. Maar: Een lagere premie betekent minder geld in het laatje. Wanneer een grote verzekeraar een euro per maand minder in rekening brengt, merkt hij dat meteen aan de omzet. DSW heeft relatief een royaal financieel reserve. Hierdoor is hij minder afhankelijk van wat andere zorgverzekeraars doen. DSW kan zich dus permitteren om een goedkopere zorgverzekering te bieden.

DSW premie

Collectiviteitskorting

Collectiviteitskorting tast het solidariteitsprincipe van de zorgverzekering aan. Hierom sluit DSW geen collectieve contracten met hoge kortingen. In plaats daarvan kiest DSW voor een individuele zorgverzekering met een lage premie. Hiermee zet de zorgverzekeraar de concurrentie onder grote druk. Deze sluiten namelijk wél collectieve contracten af. De grotere verzekeraars zullen bij het bepalen van de premie rekening houden met deze contracten. Wanneer ze zakken tot het prijsniveau van DSW zullen ze verlies draaien op de collectieve premies, die rond de 7% korting verstrekken. Als ze bóven DSW gaan zitten, is er het andere risico dat ze klanten verliezen aan een lagere premie.

DSW steevast onder gemiddelde

DSW zit sinds de komst van de basisverzekering steevast onder de gemiddelde basispremie. De afgelopen jaren is het verschil groter dan na de invoering hiervan. Dit komt doordat grote verzekeraars eerst nog bereid waren om wat verlies te draaien. Nu komen ze daar van terug. De premie van DSW geeft een goede indicatie van hoeveel de basispremie dit jaar zal stijgen.

Voor 2015 is het eigen risico weer gestegen van 360 naar 375. In de loop van november maakt jouw zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344