Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe aantrekkelijk is de budgetpolis voor jou?

Laatste update op 19 december 2014 – 12:42 door .

De budgetpolis kan vergeleken worden met een wat afgeslankte naturapolis. Het is de goedkoopste versie van de basisverzekering met de laagste maandelijkse premie. Wel komt hier een aantal nadelen bij kijken; Planbare zorg kan bijvoorbeeld alleen verkregen worden bij een select aanbod aan ziekenhuizen. Wij zetten de voor- en nadelen van de budgetpolis voor je op een rij. 

 

budgetpolis

Wat zijn de voordelen van de budgetpolis?

Vaak is een budgetpolis vele malen goedkoper dan een restitutiepolis of een naturapolis. De premie van de budgetpolis kan laag worden gehouden omdat de zorgverzekeraar bepaalde contracten afsluit om de zorgkosten te beperken. Deze contracten worden gesloten met een selectief aantal ziekenhuizen. Daar komt bij dat de verzekerde geen zorgrekeningen voor zal hoeven schieten. Ook communiceer je per e-mail met de zorgverzekeraar en regel je alles omtrent je zorgverzekering online. Ben je gezond en stel je een lage premie als prioriteit? Dan kan een budgetpolis een optie voor je zijn.

 

 

Wat zijn de nadelen van de budgetpolis?

Met een budgetpolis ben je aangewezen op de zorgaanbieders die gecontracteerd zijn met jouw zorgverzekeraar. Bij een budgetpolis zijn dit er een stuk minder dan bij een natura- of restitutiepolis. Mocht je naar een ander ziekenhuis willen, dan zal je een deel van de rekening zelf moeten betalen. In het geval van bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kunnen de kosten hiervoor hoog oplopen. Dit geld overigens niet bij spoedeisende hulp. In dit geval mag er zelf voor een ziekenhuis gekozen worden.

 

Eerder werd er gesproken over het online regelen van de zorgverzekering: Ook het bestellen van medicijnen zal online moeten gebeuren. Misschien zal je langer moeten wachten tot je beschikking hebt over je medicijnen. Heb je lastig toegang tot internet of vaak zorg nodig? Misschien is de budgetpolis dan niet voor jou.

 

Overstappen?

Ben je geïnteresseerd in een budgetpolis? Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer.nl bekijk je makkelijk en snel welke budgetpolis het beste bij jou past. Wij regelen gratis jouw overstap, en vaak tegen korting op je premie! Als je wil kun je binnen twee minuten zijn overgestapt. Kom je er niet uit? Ons belteam staat voor je klaar. Bel ? 020?2611?600.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344