Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ik ga op wintersport! Ben ik goed verzekerd?

Zo’n 1, 1 miljoen Nederlanders genieten elk jaar van een wintersportvakantie. Ruim één op de twintig skiërs of snowboarders lopen hierbij een blessure op. Vaak betekent dit een vervroegd einde van de vakantie. En als het een beetje tegen zit, een prijzige gipsvlucht richting huis. In dit bericht vertellen wij je meer over wat je zorgverzekering nu precies dekt.

Wintersport

Heb je je been gebroken? De gipsvlucht naar huis kan helaas niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Let dus goed op de dekking van de zorgverzekering voordat je op vakantie gaat!

Binnen Europa kun je de European Health Insurance Card (EHIC) gebruiken om aan te tonen dat je in het land van herkomst een zorgverzekering bezit. Hiermee dekt de basisverzekering spoedeisende medische zorg in het buitenland naar Nederlandse tarieven.

 

ZORGVERZEKERING OF REISVERZEKERING?

Als je op wintersport gaat is het verstandig om, naast je zorgverzekering, ook een reisverzekering af te sluiten. De zorgverzekering dekt namelijk wel een deel van eventuele spoedeisende hulp, maar biedt geen vergoeding voor het beschadigen of kwijtraken van skispullen, hulpverlening op een berg of bijzondere kosten zoals opsporing.

Naast de basisverzekering kan je ook een aanvullende zorgverzekering hebben met dekking van zorgkosten in het buitenland. De tarieven voor zorg kunnen in het buitenland hoger liggen. Met een aanvullende dekking wordt vaak het verschil in de tarieven ook vergoedt door de zorgverzekering. Bekijk voor je op vakantie gaat het vergoedingenoverzicht van jouw zorgverzekering, zo weet jij wat je nog aan vergoeding nodig hebt van een aanvullende reisverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344