Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Kan ik mijn aanvullende verzekering nog wijzigen?

Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kun je deze nog wijzigen tot 1 februari. Je hoeft hiervoor niet je zorgverzekering te hebben opgezegd voor het nieuwe jaar. Heb je dit wel gedaan? Dan kun je ook nog een nieuwe basisverzekering afsluiten tot 1 februari.

stethoscoop

Had je over willen stappen naar een andere zorgverzekeraar, dan had je de oude zorgverzekering op moeten zeggen voor 1 januari. Heb je dit gedaan, dan heb je nog de tijd tot 1 februari om een nieuwe af te sluiten. Deze zal dan ingaan met terugwerkende kracht.

 

Wijzigen van de verzekering

Ook als je je zorgverzekering niet hebt opgezegd voor 1 januari zijn er nog mogelijkheden. Er is een aantal zorgverzekeraars waarbij de verzekering nog gewijzigd kan worden. Vaak kunnen bestaande klanten hun aanvullende zorgverzekering nog wijzigen of opzeggen, zolang het maar gebeurt vóór 1 februari. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden.

 

Aanvullende verzekering bij andere zorgverzekeraar

Als je zorgverzekering niet is opgezegd voor het nieuwe jaar kun je niet meer veranderen van basisverzekering. Wat je wél kunt doen is naast de huidige basisverzekering, een aanvullende verzekering afsluiten bij een andere zorgverzekeraar. Ook zou je een tweede aanvullende verzekering af kunnen sluiten, zoals een tandartsverzekering.

Wel is het van belang dat je erop let dat zorgverzekeraars niet verplicht zijn om je te accepteren bij aanvullende verzekeringen. Heb je behoefte aan een uitgebreide aanvullende variant, dan zou je geweigerd kunnen worden.

 

Betaling

Bij bepaalde zorgverzekeraars is er de optie om voor 1 februari te veranderen op welke manier je betaalt, maandelijks of jaarlijks. Vaak is in één keer betalen voordeliger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344