Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Schippers: De zorg is geen werkgelegenheidsproject

De vakbonden en oppositiepartijen dramatiseren de gevolgen van bezuinigingen op de thuiszorg. Zo stelt Edith Schippers, minister van Volksgezondheid. Ze is van mening dat de zorg geen werkgelegenheidsproject zou zijn, dit vertelde ze de Volkskrant. “Er werken 1,3 miljoen mensen in de zorg. Bij de ontslagen in de thuiszorg gaat het om een heel klein percentage daarvan.”

Minister Schippers, Volksgezondheid

Vechten tegen de windmolens

De minister gaat in tegen de grote hoeveelheid bezorgdheid die de transformatie in de zorg veroorzaakt. Naar eigen zeggen voelt dat als vechten tegen de windmolens. Het massaal ontslaan in de thuiszorg zou er één van zijn. Tot nog toe heeft de FNV vakcentrale 25.000 ontslagen afgestreept, waar bovenop komt dat van duizenden thuiszorgmedewerkers het contract niet is verlengd. Edith Schippers plaatst het voor ons in perspectief: We moeten bedenken dat we het hebben over zorg die we met z’n allen betalen, niet over een werkgelegenheidsproject. Er moet ervoor gezorgd worden dat een patiënt krijgt wat hij nodig heeft en de thuiszorgmedewerkster ergens anders haar brood kan verdienen.

 

Overheveling van zorg

Een hoop gemeenten bespaart op de thuiszorg. In 2015 hebben zij de volle verantwoordelijkheid over alle zorg wat betreft thuiswonende zorgbehoevenden. In ruil daarvoor krijgen ze een magerder budget dan tot nog toe voor al die zorg beschikbaar werd gesteld. Er is over deze overheveling van zorg een akkoord gesloten tussen de vakbeweging, de zorgwerkgevers en het kabinet. De FNV betrok zich niet bij deze overeenkomst.

Tweedeling zorg

Schippers staat op tegen haar tegenstanders die vinden dat zij de zorg tweedeling vergroot. De hindernis hier, is een nieuwe duurdere verzekeringspolis die zorg dekt voor binnen alle ziekenhuizen. Daarnaast een voordeligere polis die alléén zorg dekt in ziekenhuizen die geselecteerd zijn door de verzekeraar. De SP noemt dit “de armoepolis”, Waarop de minister ons verteld dat een verzekeraar slechts probeert de beste deal te sluiten met een ziekenhuis, zowel qua kosten als kwaliteit. Als men voor die polis zou gaan, vaart men op een goede deal, aldus Schippers.

Ben je van plan over te stappen op basis van deze nieuwe zorgpolissen? Op Zorgkiezer.nl kun je gemakkelijk en snel je zorgverzekering vergelijken met anderen. Zorgkiezer is onafhankelijk, hierdoor staan de goedkoopste altijd bovenaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344