Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Trouw: Overstapper kiest bewust. Zorgmarkt nog nooit zo verdeeld

De zorgmarkt is nog nooit zo verdeeld geweest, dat concludeert dagblad Trouw op basis van een rondgang bij de grote vier verzekeraars. Overstappers kozen dit jaar massaal heel bewust voor óf een goedkope budgetpolis óf juist voor een wat duurdere restitutieverzekering. Het politieke debat over de vrije artsenkeuze, dat de laatste twee maanden van het jaar nadrukkelijk speelde, heeft een grote invloed gehad op de poliskeuze, aldus Trouw in de krant van maandag 2 februari. 

ziekenhuis578

De populariteit van de restitutiepolis blijkt uit de ruim 72.000 nieuwe klanten voor restitutieverzekeraar DSW. Vorige week werd duidelijk dat DSW samen met CZ het afgelopen jaar extra klanten wisten te trekken. Zilveren Kruis en VGZ zijn de grote verliezers van het afgelopen zorgseizoen, waarbij VGZ maar liefst 90.000 klanten naar een andere verzekeraar zag overstappen.

Restitutiepolis

De restitutiepolis is aan een opmars bezig. Bij Zilveren Kruis heeft dit jaar een op vijf verzekerden een restitutiepolis. Ook bij CZ is sprake van een lichte stijging. Bij Menzis bleef het aantal gelijk, ongeveer 1 op de 10 kiest daar voor een polis met volledig vrije zorgkeus.

Budgetpolis

De afgelopen jaren zagen we al de trend dat overstappers steeds vaker kiezen voor de goedkoopste polissen. Overstappers zijn doorgaans jonge, gezonde mensen en dus is het niet altijd erg als niet alle ziekenhuizen gedekt worden. Verzekeraars zien, zo stelt Trouw, een opmars van de goedkopere polis. Bij VGZ is het aantal mensen dat kiest voor hun selectpolis verdubbeld. Ook Menzis zag het aantal klanten met een Menzis Budgetbewust-polis verdubbelen. En ook CZ zag een fikse stijging van klanten voor hun goedkoopste polis.

Laatste update op 30 maart 2018 – 12:03 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344