Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wanneer kun je overstappen van zorgverzekering 2015?

Het eind van 2014 nadert. Wanneer kun je overstappen van zorgverzekering voor 2015? Je zorgverzekeraar is verplicht om half november de nieuwe premies bekend te maken voor het aankomende jaar. Dit is hét moment waarop jij kunt overstappen.

Wanneer komen de premies voor zorgverzekering 2015?

De ene zorgverzekeraar is hiermee sneller dan de ander. Traditioneel komt de Schiedamse verzekeraar DSW altijd als eerste met de premie naar buiten eind september. Andere verzekeraars volgen in de loop van oktober en november. Hier een overzicht van wanneer de premies voor dit jaar bekend werden gemaakt:

Premies 2013

Waar moet ik op letten bij het overstappen?

 Het eerste dat van belang is als je wilt overstappen is het bepalen van je prioriteiten. Van welke zaken vind jij het belangrijk dat ze voor je worden gedekt? Als je veel waarde hecht aan een vrije keuze van zorgverlener is het prettig om een restitutiepolis te hebben. Vind je het wel zo makkelijk als de rekening van je zorg meteen naar je zorgverzekeraar gaat, dan past een naturapolis beter bij je.
Een andere afweging is inschatten hoeveel zorg je nodig hebt. Ben je vaak ziek of praktisch nooit? Als je denkt dat je relatief weinig zorg behoeft, kun je overwegen om een hoog vrijwillig eigen risico te nemen. Hiervan is het voordeel dat je maandelijkse premie een stuk lager is. Wel is het nadeel dat als je ziek zou worden, je een hogere som zelf zal moeten betalen.

Tot wanneer kan ik overstappen?

Weinig mensen weten dat je tot 31 januari van het nieuwe jaar nog de tijd hebt om over te stappen. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. Zorg wel dat je tijdig je oude verzekering stop zet.
Wanneer je hebt bepaald wat jij nodig hebt, kun je je oriënteren op een nieuwe zorgverzekeraar. Dit kan een overweldigende zaak zijn als je kijkt naar het enorme aanbod op de markt. Om je hierbij te helpen kun je gebruik maken van Zorgkiezer.nl, hier kun je praktisch en gemakkelijk je zorgverzekering vergelijken. Doordat Zorgkiezer onafhankelijk is, staat de goedkoopste altijd bovenaan.

Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de Premie-Alert van ZorgKiezer.nl. Je krijgt dan een bericht van ons als de premies voor de zorgverzekeringen bekend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344