Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zit er overbodige luxe in het basispakket?

Nederland lijkt over het algemeen tevreden te zijn met de vernieuwde dekking van het basispakket in 2015. Over het algemeen wordt de vergoeding van brillen, contactlenzen, fysiotherapie en tand zorg graag vergoed gezien. Dit zijn immers behoeften waar men geen macht over heeft. Toch blijkt dat de meerderheid van de mensen, zaken zoals dieetadvies en stoppen-met-roken-programma’s maar een overbodige luxe vindt. Rokers beslissen immers zelf of ze hun eerste sigaret opsteken, niet?

Nieuw basispakket 2015

Onder andere om bovenop de gezondheidszorgkosten te zitten, wordt door de overheid elk jaar weer de dekking van het basispakket in behandeling genomen. Het Zorginstituut Nederland verklaart dat de inbreng van verzekerden elk jaar belangrijker zou moeten worden. Zo vroeg het NIVEL aan het Verzekerden-panel naar de mening over de dekking en het versoberen van het basispakket.

 

Steun

De meningen hierover zijn verdeeld. Voor velen is het basispakket onacceptabel om op in te houden. Het meest gedoogd zijn de bezuinigingsmaatregelen die gericht zijn op het verbeteren van de organisatie binnen de zorg. Regelingen als een hogere premie zijn uiteraard weinig populair. Het is duidelijk dat hoe meer de portemonnees van de verzekerden worden geraakt, hoe minder de steun er is voor nieuwe maatregelen.

 

Persoonlijke zorg

Wat ook meespeelt is wat mensen verwachten nodig te hebben aan zorg. Verzekerden met een slechte gezondheid verwachten meer zorg in hun basispakket. Vrouwen behoeven meer zorg die specifiek op vrouwen gericht is.
Het Nederlandse zorgstelsel is gecreëerd en werkt op basis van solidariteit. Zo zouden ook mensen die geen gebruik maken van hun zorg bereid moeten zijn om te betalen voor anderen soorten zorg in het basispakket.

 

Ieder voor zich

Volgens de verzekerden behoren bepaalde vergoedingen die in het basispakket zitten, geheel toe aan eigen verantwoordelijkheid. Hieronder vallen onder andere dieetadvies, stoppen-met-roken-programma’s en IVF behandelingen. Dit soort benodigde vergoedingen zijn puur en alleen te wijten aan persoonlijke keuzes. Je beslist immers zelf wat je in je mond stopt, zij het een taartje of een sigaret.

Wil je weten hoe je, ondanks het basispakket, de voordeligste zorgverzekering kunt bemachtigen? Op Zorgkiezer.nl kun je gemakkelijk en snel jouw zorgverzekering vergelijken met anderen. Zorgkiezer is onafhankelijk, hierdoor staan de goedkoopste altijd bovenaan!

 

 

Reacties op “Zit er overbodige luxe in het basispakket?

  1. Vraagje: waarom vinden jullie het onafhankelijk om de goedkoopste verzekering bovenaan in de vergelijking te zetten? Er is toch zoveel meer als prijs? Dit heeft toch niets met onafhankelijkheid te maken?

  2. Het was een gouden greep van de regering om de zorgverzekering verplicht te stellen, de lage inkomens zouden gecompenseerd worden, dus alle partijen stemde er mee in. WEl, als het verplicht is kun je ongelimiteerd de prijs verhogen, de zorgtoeslag jaarlijks verlagen en het pakket uitkleden. De winst is voor de Verzekeringsmaatschappijen en die politici die daar later bij gaan werken. En de burger is de pineut. Een gouden greep dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344