Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZN bezorgd om de hervormingen

Laatste update op 18 oktober 2021 – 15:31 door Daan.

Zorgverzekeraars Nederland(ZN) zijn bezorgd over de weinige voorbereidingstijd die er is om de hervormingen voor 2015 in te voeren. Dit op basis van de Miljoenennota en de begroting die sinds Prinsjesdag bekend is. De organisatie vraagt de politiek om hier rekening mee te houden.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN)

Voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland André Rouvoet verklaart: “Zorgverzekeraars zullen alles op alles zetten om desondanks de continuïteit van zorg te waarborgen, want de zorg voor veelal kwetsbare mensen mag niet in het gedrang komen.”

De wijzigingen voor volgend jaar zullen volgens Rouvoet garant staan voor strenge overheidsbezuinigingen. Nederland zou dat absoluut gaan merken. Het veranderen van de langdurige zorg zou de grootste verandering in ons zorgstelsel zijn sinds 2006, aldus Rouvoet. Toen werd de Zorgverzekeringswet ingevoerd.

Uitgaven lager dan gepland

De uitgaven van 2014 zijn, naar huidige schatting van VWS, €1.4 miljard lager dan van tevoren ingeschat. ZN verteld dat dit de eerste keer sinds mensenheugenis is dat de zorg bíjdraagt aan het oplossen van problemen op de rijksbegroting, in plaats van andersom. Volgens Rouvoet is dit te danken aan alle partijen. “De Hoofdlijnenakkoorden met minister Schippers voor de ziekenhuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en de eerste lijn vormen de basis van onze gezamenlijke inzet. En de zorgverzekeraars hebben opnieuw door scherp in te kopen, met name bij genees- en hulpmiddelen, forse besparingen weten te realiseren. Overigens voeg ik daar nadrukkelijk aan toe: er is niet bezuinigd op de zorg, het gaat in de zorg nog steeds om ‘minder meer’”.

In de loop van november zal jouw zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend maken. Dit is de tijd om prijzen te vergelijken en eventueel over te stappen. Je kunt op Zorgkiezer.nl jouw huidige zorgverzekering vergelijken met anderen. Zo vind je gemakkelijk en snel je nieuwe verzekering voor 2015. Zorgkiezer is onafhankelijk, dus de goedkoopste staat altijd bovenaan!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344