Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer.nl verwacht stijging zorgpremie 2015

ZorgKiezer.nl verwacht dat de zorgpremies van grote zorgverzekeraars gaan stijgen met ongeveer 10%. Dat stelt Peter Ruys van ZorgKiezer.nl op basis van de premies van UMC en IZA, die gisteren bekend werden. De basispremie van de twee verzekeraars die onderdeel zijn van VGZ stegen met respectievelijk 16% en 9%.

Zorgpremie 2015

Luister hier naar het interview van Peter Ruys bij ZorgKiezer.nl.

Minister Schippers kondigde in augustus aan dat zij verwacht dat de zorgpremie met een tientje per maand zou stijgen. De zorgverzekeraars hebben er extra taken bij gekregen volgend jaar en die zouden zorgen voor een stijging van de zorgpremie. DSW maakte echter in september bekend dat zij de zorgpremie voor volgend jaar gelijk houden. Met de premies van UMC en IZA lijken nu richting te geven aan een mogelijke stijging van de grote verzekeraars.

Al eerder bleek dat de zorgverzekeraars dit jaar lang wachten met bekendmaking van de premie. Vorig jaar waren rond deze tijd de premies van Zilveren Kruis Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Agis, Avéro Achmea, Pro Life en OZF ook al bekendgemaakt. De verzekeraars moeten uiterlijk 6 weken voor het begin van nieuwe het jaar hun nieuwe zorgpremies en voorwaarden bekendmaken. Vanaf 19 november kunnen consumenten weer zorgverzekering vergelijken en gaan overstappen van zorgverzekering.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344