Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

18 jaar? Pas je zorgverzekering aan

zorgverzekering 18 jaarJe bent niet alleen op de juiste manier verzekerd, maar het bespaart je ook nog eens een hoop geld. Je zorgverzekering aanpassen als je 18 jaar wordt. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om midden in een jaar een andere zorgverzekering aan te vragen. Als je 18 jaar wordt is dit echter een uitzondering en kan je de zorgverzekering wel tussentijds aanpassen.

Hoge premie? Misschien ben je oververzekerd

Uit onderzoek van UnitedConsumers is gebleken dat ruim een kwart van de ongeveer 200.000 jongeren in Nederland de zorgverzekering niet aanpast als zij 18 jaar worden. Als je geen actie onderneemt behoud je de zorgverzekering van de ouder waarbij je eerst was meeverzekerd. Dit hoeft niet erg te zijn, maar meestal hebben je ouders andere wensen voor een zorgverzekering dan iemand van 18 jaar. De kans bestaat dat je oververzekerd bent en veel premie betaalt voor een zorgverzekering, terwijl je eigenlijk bijna geen zorg gebruikt.

Goedkope zorgverzekering? Zorg dat je niet onderverzekerd bent

Je kan ook onderverzekerd zijn. In de basisverzekering zit veel extra vergoeding voor kinderen onder de 18 jaar. Deze vergoedingen vervallen als je 18 jaar wordt, voorbeelden hiervan zijn vergoedingen voor de tandarts en fysiotherapie. Hiervoor kan je dan een aanvullende verzekering afsluiten. Bedenk daarom goed welke zorg je wel en niet nodig hebt, zodat je een passende zorgverzekering kan afsluiten.

Wanneer kan je de zorgverzekering afsluiten?

Je hebt een maand de tijd om de zorgverzekering te wijzigen als je 18 jaar wordt. Je moet wel aan de huidige zorgverzekeraar laten weten dat je een andere zorgverzekering wilt. In de meeste gevallen kan je de zorgverzekering helemaal stopzetten, maar zorgverzekeraars gaan hier verschillend mee om. Informeer daarom van tevoren wat de handelswijze is van de huidige zorgverzekeraar. Op ZorgKiezer.nl kan je alle zorgverzekeraars vergelijken en de zorgverzekering vinden die het beste past bij jouw situatie. De nieuwe zorgverzekering gaat in op de eerste van de maand volgend op je verjaardag. Ben je bijvoorbeeld op 12 juli jarig, dan gaat je zorgverzekering in op 1 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344