Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

7 tips bij het overstappen van zorgverzekering

Je zorgverzekering wordt ieder jaar duurder. Maar je kunt tientallen euro’s besparen op je zorgverzekering. Overstappen van zorgverzekering kan voordelig zijn. Waar moet je op letten bij het kiezen van je zorgverzekering? Wij geven je een aantal tips.

Gloeilamp

Tip 1: Heb jij wel een aanvullende tandartsverzekering nodig?

Ga jij alleen naar de tandarts voor de periodieke controle? Dan is het vaak voordeliger om die controle voor de tandarts uit eigen zak te betalen in plaats je ervoor te verzekeren. Vergelijk je zorgverzekering voor 2018.

Tip 2: Besparen door een hoger eigen risico

In 2018 bedraagt het eigen risico 385 euro. Dit betekent dat je de eerste 385 euro aan zorgkosten zelf moet betalen. Dit bedrag kan worden verhoogd met een vrijwillig eigen risico van maximaal 500 euro. Wanneer je het eigen risico verhoogt krijg je een korting op je zorgpremie. Die korting kan oplopen tot bijna 300 euro in de maand. Bekijk hoeveel jij kan besparen met een hoger eigen risico. 

Tip 3: Weinig zorg nodig? Ga dan niet direct voor een restitutiepolis

Veel zorgverzekeraars bieden een restitutiepolis aan. Dit is een polis waarbij je terecht kunt bij alle zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is daarom altijd duurder dan een naturapolis. Als jij weinig zorg nodig hebt dan heb je die onbeperkte keuze aan ziekenhuizen en zorgverleners vaak niet nodig. Daar komt bij dat je met een naturapolis ook nog een ruime keuze uit ziekenhuizen hebt. Voor spoedeisende hulp kan je trouwens altijd overal terecht.

Tip 4: Bedenk goed wat je echt nodig hebt

De basisverzekering is verplicht in Nederland. De aanvullende zorgverzekering mag je zelf kiezen en daar zit flink wat verschil in per zorgverzekeraar. Bedenk goed welke zorg je echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld het afgelopen jaar vaak gebruikt gemaakt van fysiotherapie? Of heb je een kinderwens voor volgend jaar? Vergelijk zorgverzekeringen.

Tip 5: Betaal je premie per jaar

Vrijwel iedereen in Nederland betaalt maandelijks de premie voor de zorgverzekering. Maar je kan de premie ook in één keer per jaar betalen. Wie per jaar betaalt, krijgt van zijn zorgverzekeraar vaak een korting van 1 tot 3 procent. Bekijk hier het overzicht.

Tip 6: Krijg korting op je zorgverzekering

In veel situaties is het mogelijk om een korting te krijgen op je zorgverzekering. Je kan een verzekering afsluiten via een collectief. Dat wordt vaak aangeboden door werkgevers, vakbonden of gemeenten. Je krijgt ook vaak korting als je student of ZZP’er bent. Let wel op de collectiviteitskorting. Een reguliere zorgverzekering is in sommige gevallen alsnog goedkoper. Bekijk dus goed hoe jij de goedkoopste zorgverzekering in 2018 kunt krijgen. Als je overstapt via ZorgKiezer.nl kun je ook gebruik maken van een korting tot 12%.

Tip 7: Neem allebei een andere zorgverzekering

Vaak hebben stellen of gezinnen een polis voor het hele gezin. Maar niet iedereen in het gezin heeft dezelfde zorgbehoefte. Als je op dezelfde polis staat dan kan het zijn dat jij ook uitgebreid verzekerd bent, omdat je moeder veel fysiotherapie nodig heeft. Een goede tip is daarom om te kijken of jij en je partner niet allebei een andere polis kunnen afsluiten. Aangezien de kinderen altijd gratis meeverzekerd zijn, is het verstandig deze mee te nemen op de meest uitgebreide polis.

Gebruik de zorgvergelijker op ZorgKiezer.nl om te kijken wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering in 2018 is die aansluit op jouw wensen.

Reacties op “7 tips bij het overstappen van zorgverzekering

 1. Mijn moeder (97) en ik zijn bij het Zilveren Kruis verzekerd. Mijn moeder krijgt een korting omdat mijn vader ooit via zijn werkgever collectief was verzekerd.
  Nu staat er op de aanmeldformulieren “kind” Maar nergens,staat dat het kind thuiswonend moet zijn. Ik ben weliswaar 71 jaar, en woon in een andere plaats, maar ben en blijf toch bovenal haar kind. Kan mijn moeder mij op haar polis meeverzekeren?

  1. Hi Nel,
   Je kunt helaas niemand meeverzekeren bij iemand op een ander adres. Er is hier één uitzondering op, namelijk: Als je nog studeert, jonger bent dan 27 jaar en bij je ouders op de polis staat. In uw geval kunt u alleen bij u moeder op de polis als jullie op hetzelfde adres staan ingeschreven.
   Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
   Groetjes,
   Nadia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344