Accepteren of afwijzen

Elke zorgverzekeraar biedt dezelfde basisverzekering. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Dat betekent dat je altijd wordt geaccepteerd als je een aanmelding doet voor de basisverzekering 2012. Voor de aanvullende verzekeringen geldt deze plicht niet. Zorgverzekeraars kunnen je dan afwijzen voor een bepaalde zorgverzekering.

De meeste zorgverzekeraars accepteren je voor de aanvullende verzekering ook direct. Bij zeer uitgebreide aanvullende verzekeringen kan het zijn dat er eerst een medische gezondheidsverklaring afgegeven moet worden. Dit is een vragenlijst die door jezelf ingevuld moet worden. Zo’n verklaring kan ook gevraagd worden als er alleen een aanvullende tandartsverzekering wordt afgesloten. De medische verklaring is dan gespecificeerd tot tandheelkundige zorg.

Op ZorgKiezer.nl wordt aangegeven of er wel of geen medische verklaring nodig is. Heb je door je leeftijd of gezondheid een groter risico op zorgkosten en wil jij je daar extra voor verzekeren in 2012, let dan op of de zorgverzekeraar je meteen accepteert of dat je een gezondheidsverklaring moet afgeven.

1 thought on “Accepteren of afwijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.