Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Alles wat je moet weten over zorgverzekering 2016

Prinsjesdag

De zorgverzekering zal in 2016 gaan veranderen. Ieder jaar vinden er wijzigingen plaats in de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en het eigen risico. Wordt het duurder? Wordt de basisverzekering uitgebreid? Wij hebben de wijzigingen die al bekend zijn voor je op een rijtje gezet.

Basis zorgverzekering 2016: de wijzigingen

Op Prinsjesdag wordt duidelijk welke zorg er aan de basisverzekering wordt toegevoegd. Er zal waarschijnlijk geen zorg verdwijnen uit de zorgverzekering in 2016. De zorg die zal worden toegevoegd bestaat voorlopig uit de volgende punten:

zorgverzekeraars

 

  • Prenatale chirurgie bij een open ruggetje. Dit is een operatie bij foetussen die op dit moment alleen in België mogelijk is.
  • De vervolgtesten op de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) worden toegevoegd aan het basispakket. Vooral voor vrouwen die in het buitenland de NIPT willen doen is dit goed nieuws.
  • Vergoeding voor gehoorapparaten bij kinderen onder de 18 jaar. Voorheen moest er een eigen bijdrage worden betaald voor kinderen. Volwassenen houden de eigen bijdrage van 25% wel.

Verder lijkt het erop dat de sportarts vergoed gaat worden en dat er drie behandelingen wellicht worden opgenomen in het basispakket. Dit zijn de behandelingen tegen maagkanker en uitzaaiingen in het buikvlies/buikvocht, een erfelijke vorm van borstkanker en onhandelbare clusterhoofdpijn.

Eigen risico zorgverzekering 2016

Iets wat tot nu toe elk jaar is veranderd, is het eigen risico.  De kans dat het eigen risico in 2016 ook omhoog gaat is aannemelijk. De afgelopen jaren is het namelijk steevast hoger geworden.

Eigen risico zorgverzekering 2011: 170 euro
Eigen risico zorgverzekering 2012: 220 euro
Eigen risico zorgverzekering 2013: 350 euro
Eigen risico zorgverzekering 2014: 360 euro
Eigen risico zorgverzekering 2015: 375 euro
Eigen risico zorgverzekering 2016: ?

Op Prinsjesdag zal uiteindelijk duidelijk worden wat er precies gaat veranderen in de zorgverzekering in 2016.

Aanvullende zorgverzekering 2016

De basisverzekering wordt door de overheid bepaald, maar dat geldt niet voor de aanvullende zorgverzekeringen. De zorgverzekeraars stellen deze samen en bepalen hier een prijs voor. Half november moeten de zorgverzekeraars bekend hebben gemaakt hoe de aanvullende pakketten eruit komen te zien en wat daarvan de premie is. Met name als je fysiotherapie of speciale medicijnen gebruikt is het verstandig om de nieuwe zorgverzekering voor 2016 onder de loep te nemen. Het kan zijn dat je beter af bent bij een andere aanbieder.

Premie en overstappen zorgverzekering 2016

De basisverzekering is bij elke verzekeraar in principe hetzelfde, maar de prijzen hiervoor kunnen wel flink verschillen. Zodra de premies bekend zijn op uiterlijk 19 november zijn alle nieuwe pakketten en premies bekend. Je kan dan de zorgverzekering vergelijken en overstappen. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief van ZorgKiezer.nl blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Je krijgt dan als eerste een melding dat alle premies bekend zijn, zodat je weer kan vergelijken. Je weet dan zeker dat je op tijd bent met overstappen. Overstappen kan tot het einde van het jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344