Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Ben ik op vakantie goed verzekerd tegen zorgkosten?

De vakantieperiode staat weer voor  de deur en ook in het buitenland wil je goed verzekerd zijn. Op vakantie doe je vaak veel leuke dingen en een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is fijn om in dat geval een vergoeding te krijgen voor eventuele zorgkosten. Het is verstandig om thuis het een ander te checken voordat je op vakantie gaat zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Maar waar moet je dan op letten?

Moeder-op-vakantie

EHIC aanvragen

Als je voor een korte periode naar het buitenland gaat is het verstandig een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. Daarmee kun je aantonen in alle EU-landen, EER-landen en verdragslanden dat jij recht hebt op spoedeisende hulp. Als je een basisverzekering hebt afgesloten, kun je kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. Als je deze pas niet hebt loop je het risico dat je in het buitenland de rekening zelf moet voorschieten. Deze rekening kan hoog in de kosten lopen en je krijgt dit niet meteen weer terug van je zorgverzekeraar.

Wat dekt de basisverzekering?

Met een EHIC heb je dan wel recht op spoedeisende hulp, dit wil niet zeggen dat alles wordt vergoed. Je krijgt een vergoeding voor het in Nederland geldende tarief voor de zorg waar jij gebruik van gemaakt hebt. Houd er rekening mee dat de zorgkosten in veel landen hoger zijn. Daarnaast is voor alle zorg in de basisverzekering het eigen risico van toepassing.

Wat dekt de aanvullende verzekering?

Voor de zorgkosten boven het Nederlandse tarief kun jij je verzekeren. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten die de extra kosten dekt.

De aanvullende zorgverzekering bevat twee mogelijkheden, de Europadekking of Werelddekking. Bij Europadekking worden kosten in Europese landen vergoed. Bij Werelddekking ben je verzekerd voor kosten die je waar dan ook maakt. Let wel op: Noodhulpverlening, zoals een eventuele reddingsoperatie, vervoer van gezinsleden of repatriëring vanwege een overlijdensgeval worden door sommige aanvullende pakketten niet gedekt en kunnen bijzonder kostbaar uitpakken.

Een aanvullende verzekering kun je alleen maar afsluiten aan het einde van het jaar. Probeer voor het einde van dit jaar te bedenken of je het komende jaar verre reizen gaat maken of van plan bent om veel op vakantie te gaan.

Reisverzekering

Een andere mogelijkheid om je te verzekeren tegen de extra kosten die niet door de basisverzekering worden gedekt, is het afsluiten van een reisverzekering. Een reisverzekering is het hele jaar door af te sluiten en kan vaak worden uitgebreid met extra modules en dekkingen.

Om te voorkomen dat je oververzekerd bent en onnodig veel premie betaalt is het aan te raden te controleren of er in jouw aanvullende zorgverzekering een dekking voor het buitenland zit. Is dit niet het geval of niet voldoende, dan kan je er voor kiezen een reisverzekering af te sluiten.

Laatste update op 20 mei 2016 – 10:53 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344