Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Besparen op de zorgverzekering

Besparen op de zorgverzekeringEenmaal per jaar is het mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Steeds meer consumenten doen dit om te besparen op de zorgverzekering. De huidige zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders helpt bij het kiezen voor een andere zorgverzekeraar die wellicht hetzelfde pakket heeft tegen een scherper tarief. 

Veel overstappers

Uit de marktscan van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat steeds meer verzekerden bewust een polis kiezen en er meer consumenten overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Volgens het onderzoek van de NZa is het aantal overstappers met 8, 3 procent het hoogst in 2013 sinds 2007. Zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de basisverzekering, waardoor overstappen vrij toegankelijk is. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze verplichting voor de zorgverzekeraars niet, maar ook overstappen naar een aanvullende zorgverzekering is in de meeste gevallen mogelijk.

Besparen op de zorgverzekering

Besparen op de zorgverzekering kan op verschillende manieren. Zo kan je korting krijgen op de premie als je per jaar betaald, je kan een pakket kiezen dat het beste bij jouw wensen past, zodat je niet oververzekerd bent en je kan het eigen risico verhogen. Uit cijfers van de NZa blijkt dat 10 procent een vrijwillig hoger risico neemt en daarmee bespaart op de zorgverzekering. Ook is het aantal verkochte aanvullende zorgverzekeringen gedaald. Gebruik je eigenlijk nooit zorg, dan kan alleen de basisverzekering voldoende zijn. Deze is door de overheid bepaald en is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Toch is de premie hiervoor verschillend per aanbieder en kan ook op de basisverzekering bespaard worden door over te stappen.

Wil jij ook besparen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om over te stappen, dit kan aan het einde van het jaar weer. Dan zijn alle nieuwe pakketten en premies bekend. Wat je nu wel vast kunt doen is goed voor jezelf bedenken welke zorg je denkt te gaan gebruiken in 2014. Heb je echt een uitgebreide aanvullende zorgverzekering nodig of is het voordeliger om de kosten af en toe uit eigen zak te betalen? Elke zorgverzekering vergelijken is mogelijk vanaf half november op ZorgKiezer.nl. Leg jouw huidige zorgverzekering naast andere aanbieders en wie weet kan het voordeliger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344