Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Corona zelftest: te koop, gebruik en betrouwbaarheid

corona zelftest

Laatste update op 16 april 2021 – 15:35 door Claire Langenhoff.

Sinds kort ligt de corona zelftest in de schappen van de drogist. De zelftest is onder andere te koop bij Kruidvat en Etos. De corona zelftest is een snelle manier om na te gaan of je mogelijk met corona bent besmet. De sneltest doe je eenvoudig zelf vanuit huis.

corona zelftest

bron: Freepik

Betrouwbaarheid

De coronazelftest is volgens de Rijksoverheid minder nauwkeurig. De test is daarom niet geschikt om te gebruiken als je al klachten hebt. De sneltest is vooral bedoeld voor mensen die naar school moeten of voor werknemers die niet thuis kunnen werken. Het is geschikt als preventief middel om zo verspreiding van besmettingen te voorkomen.

Wanneer geen corona zelftest gebruiken

De sneltesten die je bij de drogist kunt kopen zijn niet geschikt als je al klachten hebt die bij corona passen. Als je klachten hebt, Blijf je thuis en laat je een test doen in een teststraat via de GGD. Verder is de test ook niet bedoeld voor mensen die uit een hoog risicogebied komen. De zelftest is ook niet bedoeld als toegangstest voor evenementen.

Uitslag corona zelftest

De uitslag van een coronazelftest is minder nauwkeurig. Dat betekent wel dat de als de sneltest positief is, je thuis moet blijven. Je moet deze uitslag bevestigen door een PCR test af te laten nemen in een teststraat. Is de uitslag negatief, dan betekent dat niet gelijk dat je geen corona hebt. De sneltest is een antigeentest waarbij het aantal antigenen in het neusslijmvlies worden gemeten. Bij een negatieve test kan het voorkomen dat er niet genoeg antigenen in het uitstrijkje aanwezig waren. Zelfs bij een negatieve uitslag is het daarom aan te raden om waakzaam te zijn. Het is bij de corona zelftest belangrijk dat de gebruiksaanwijzing goed wordt opgevolgd.

Naleving van de basisregels zoals de handen wassen, voldoende afstand houden en thuisblijven als je klachten hebt, blijven noodzakelijk. Op de pagina van de Rijksoverheid is meer informatie te vinden over de corona zelftest.

De corona zelftest die verkrijgbaar is bij de drogist wordt niet door je zorgverzekering vergoed. de kosten komen volledig voor eigen rekening.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344