De Friesland Zorgverzekeraar sluit overeenkomst met chirurgen

Voor het eerst is in Nederland een verbond gesloten tussen een groep chirurgen en een zorgverzekeraar. De Friesland Zorgverzekeraar heeft met alle chirurgen in de regio Friesland, die niet in dienst zijn bij een ziekenhuis, een overeenkomst gesloten. Zo willen ze toekomstige zorgbesparingen samen delen.

zorgverzekeraar

Lagere premie?

Diana Monissen, bestuursvoorzitter van de verzekeraar, verklaart: ‘Een deel van de besparingen zal naar de verzekerden terugvloeien in de vorm van een lagere premie, een deel gaat naar de chirurgen en een deel wordt geïnvesteerd in innovatie’. De definitieve premie van De Friesland Zorgverzekeraar tot op heden niet bekend. Zodra dit bekend is valt er te zien of de nieuwe samenwerking een succes is geweest.

Taak van de chirurgen

De taak van de chirurgen is advies te geven bij de verdeling van taken binnen de chirurgische zorg. Welke ingrepen worden gedaan in het ziekenhuis? Welke kunnen net zo goed via de huisarts? De chirurgen zullen samen met de Friesland Zorgverzekeraar de zorgkwaliteit gaan peilen. De zorgverzekeraar zal vervolgens, op basis van deze informatie, zorg gerichter in kunnen kopen.

Alle zorgverzekeraars zijn verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.