Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Duizenden consumenten fout in met deadline overstappen zorgverzekeraar

Veel consumenten denken ten onrechte dat ze nog tot het einde van de dag kunnen overstappen van zorgverzekering. Alleen consumenten die vóór 31 december hun oude verzekering hebben opgezegd, kunnen vandaag nog overstappen. Consumenten die dit niet gedaan hebben, kunnen pas volgend jaar weer switchen van zorgverzekering. Uit de honderden telefoontjes van de afgelopen dagen blijkt dat veel consumenten dachten nog voor 31 januari te kunnen overstappen, zonder hun oude verzekering opgezegd te hebben.

‘Kies voor één deadline’

Consumenten moeten voor 31 december hun oude verzekering opzeggen en hebben dan nog tot 31 januari om over te stappen. Ondanks een campage van de overheid om mensen bewust te maken van de deadline van 31 december, blijkt toch een flink aantal consumenten nu te laat te zijn. Directeur Peter Ruys van ZorgKiezer.n pleit voor één duidelijke deadline: ‘De boodschap nu is onduidelijk. Consumenten krijgen twee deadlines – een voor het opzeggen en een voor het overstappen – en verwarren die. Met als gevolg dat veel consumenten nu denken dat ze tot 31 januari nog kunnen overstappen, zonder dat ze hun oude zorgverzekering hebben opgezegd. Maak er gewoon één deadline van, dat is veel duidelijker.’  Afgelopen maanden stapte ruim 1,3 miljoen mensen over van zorgverzekering. Het meerendeel wachtte tot de laatste dagen van het jaar om over te stappen.

Aanpassen huidige verzekering

Bij slechts twee van de vier grote verzekeraars is het mogelijk om de aanvullende verzekering nog aan te passen. Zo kun je bij de grote verzekeraars VGZ en Achmea vandaag je aanvullende polissen nog wijzigen. Consumenten die dit jaar naar Achmea zijn overgestapt kunnen tot 14 dagen na ontvangst van het polisblad de aanvullende verzekering nog aanpassen. Bij CZ en Menzis kun je je verzekering niet meer aanpassen.

Overstappen zorgverzekering

Wil je nog overstappen van zorgverzekering? Dat kan dus alleen vandaag en alleen als je ook je oude zorgverzekering hebt opgezegd voor 31 december 2012. Stap over met korting via ZorgKiezer.nl

Reactie op “Duizenden consumenten fout in met deadline overstappen zorgverzekeraar

  1. In de Telegraaf wordt u geciteerd dat de aanvullende verzekeringen bij VGZ en Achmea nog zijn aan te passen of op te zeggen, Letterlijke tekst is:
    Bij twee van de vier grote verzekeraars – VGZ en Achmea – kan het aanpassen of schrappen van de huidige aanvullende verzekering nog wel, blijkt uit onderzoek van Zorgkiezer.nl. Consumenten moeten dan wel vandaag aan de bel trekken.

    In uw artikel en de info van Achmea geeft aan dat het alleen te wijzigen is. De Telegraaf lijkt u niet goed te citeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2019 ZorgKiezer.nl | Keizersgracht 424, 1016 GC Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344