Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Een uurtje langer onderweg voor betere zorg? Geen probleem.

Laatste update op 21 oktober 2011 – 14:16 door Claire Langenhoff.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is tot de conclusie gekomen dat patiënten best bereid zijn om een flink stuk te reizen voor betere ziekenhuiszorg.

Nu is de gemiddelde reistijd om naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te komen dertien minuten, maar ongeveer de helft van de patiënten wil wel tot een uur langer reizen voor een ziekenhuis met betere zorg en een betere reputatie.

Om de zorg in Nederland betaalbaar te houden, hebben veel ziekenhuizen onderling afspraken gemaakt over wie welke ingrepen doet. Dat patiënten bereid zijn om verder te reizen voor een ingrijpende behandeling is belangrijk bij de plannen over de verspreiding en concentratie van de medische specialismen in Nederland.

Een goede reden
Patiënten kunnen verschillende redenen hebben om verder te willen reizen voor een ziekenhuis.

  • Complexe ingrepen
  • Specialisatie
  • Nieuwe technologie
  • Alles op één locatie
  • Het beste ziekenhuis

Eerder werd al bekend dat er nieuwe kwaliteitsnormen voor chirurgische zorg zijn. Hierdoor worden sommige ingrepen niet meer in elk ziekenhuis aangeboden. Dat betekent dat wij verder moet reizen voor betere zorg, maar dat is geen probleem. Om de juiste zorginstelling te vinden is het belangrijk om op zorgkiezer.nl  onderling ziekenhuizen te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344