Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Fysiotherapie, hoe wordt dat vergoed bij chronisch gebruik?

De vergoeding van fysiotherapie kan komen uit de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekering. Het ligt aan je leeftijd en de reden voor de fysiotherapie of dit wordt vergoed uit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Hoe wordt fysiotherapie vergoed bij chronisch gebruik?

Basisverzekering fysiotherapie

De basisverzekering vergoed fysiotherapie vanaf de 21e behandeling in 2013. Dat betekent dat de eerste 20 behandelingen voor eigen rekening komen. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering, moet jij fysiotherapie gebruiken voor een aandoening die voorkomt op de lijst van chronische aandoeningen. Is dit zo, dan moet je alleen de eerste 20 behandelingen betalen. Hiervoor kan je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je kan er ook voor kiezen dit niet te verzekeren en de eerste 20 behandelingen uit eigen zak te betalen.

Chronisch fysiotherapie en overstappen van zorgverzekering

Wil jij overstappen van zorgverzekering en je gebruikt fysiotherapie voor een aandoening die voorkomt op de chronische lijst, dan is dat geen probleem. Heb jij de eerste 20 behandelingen al betaald bij de huidige zorgverzekeraar, dan hoef jij deze 20 behandelingen niet nog een keer te betalen bij de nieuwe zorgverzekeraar. Let op, dit geldt alleen als het om dezelfde behandeling gaat. De fysiotherapeut moet aan de nieuwe zorgverzekeraar laten weten dat de eerste 20 behandelingen al een keer zijn betaald. Je krijgt vervolgens de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Of in 2014 het aantal behandelingen dat eerst zelf betaald moet worden veranderd, is nog even afwachten tot Prinsjesdag.

Vergoeding fysiotherapie en eigen risico

Heb jij de eerste 20 behandelingen betaald en je bent overgestapt van zorgverzekering, dan krijg je de behandelingen vergoed. Wel moet je dan nog rekening houden met het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voor zorg vanuit de basisverzekering. Is het eigen risico op gebruikt, dan krijg je volledige vergoeding van de zorgverzekering. In 2013 is het eigen risico 350 euro en de verwachting is dat dit in 2014 hoger wordt.

Wil je op de hoogte blijven van alle wijzigingen in de zorgverzekering 2014, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. De zorgverzekering vergelijken is binnenkort weer mogelijk op ZorgKiezer.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344