Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Gezonde levensstijl: minder premie, minder privacy?

Stel je kan een zorgverzekering afsluiten waarbij je korting op de premie kunt krijgen als je er een gezonde levensstijl op na houdt. Dit heeft wel als gevolg dat je persoonlijke gegevens met een zorgverzekeraar deelt die je misschien liever voor je jezelf wilt houden. Zou je zo’n verzekering afsluiten? In de Verenigde Staten (VS) is zo’n zorgverzekering afgelopen week gepresenteerd en heet Vitality, zo bericht Numrush.

Vitaal1200x1000

Hoe werkt Vitality?

Mensen die een zorgverzekering afsluiten bij Vitality kunnen aangeven wanneer ze gaan sporten. Een GPS legt vervolgens vast wanneer ze weer naar huis gaan. Hoe vaker verzekerden sporten hoe meer korting ze krijgen op de zorgpremie. Voor hele sportieve verzekerden kan de zorgpremie tot wel 15% lager uitvallen. Ook krijgen mensen die bijvoorbeeld niet roken of een lage bloeddruk hebben extra korting. Het is ook mogelijk om andere medische gegevens door te geven zoals je mentale gesteldheid of het gebruik van medicijnen om nog meer korting te krijgen.

 

Wat is de gedachte achter de zorgverzekering?

Het idee achter Vitality is om mensen te stimuleren om gezonder te leven. Als mensen een gezonde levensstijl hebben worden ze daarvoor beloond. Dit principe wordt ook wel gamificatie genoemd. Gamificatie houdt in dat een bepaalde spelregels worden toegepast in het echte leven. De spelregels stimuleren mensen om bepaalde taken uit te voeren en doelen te behalen.

 

Wat gebeurt er als je ziek wordt?

Het is niet zo dat je bij Vitality meteen meer gaat betalen op het moment dat je ziek wordt. In eerste instantie blijft de zorgpremie hetzelfde als daarvoor. Pas in het volgende verzekeringsjaar zal je als verzekerde bij Vitality meer gaan betalen.

 

Hoe zit het met de privacy?

Een woordvoerder van Vitality zegt dat alle gegevens van de verzekerden veilig zijn en dat ze niet aan andere partijen verkocht worden. Het is ook niet verplicht om alles te delen met de zorgverzekeraar, maar dit heeft als keerzijde dat het dan kan zijn dat je minder korting krijgt.

 

Vitality in Nederland?

Op dit moment zijn er in Nederland geen verzekeringen die je net als bij Vitality korting aanbieden op je premie als je gezonder leeft. Wie weet wordt het principe van Vitality in de toekomst ook hier geïntroduceerd. Zou jij een verzekering afsluiten waar je in ruil voor minder privacy wellicht een korting op je premie kunt krijgen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344