Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Macht zorgverzekeraars zorgt voor angst

Meer en meer mensen scharen zich achter de stelling: Zorgverzekeraars hebben te veel macht en geld. Naast tandartsen, apothekers en fysiotherapeuten, worden nu ook patiënten gefrustreerd om de macht en veronderstelde rijkdom van zorgverzekeraars. Dit blijkt uit de Nationale Zorgmonitor 2014. Men wil dat de overheid ingrijpt.

zorgverzekeraarsmacht

Angst

Er heerst angst onder patiënten, huisartsen, apothekers en specialisten over het de winst van de zorgverzekeraars. Dit blijkt uit een groot landelijk onderzoek. Volgens TNS NIPO neemt de roep om overheidscontrole op de verzekeraars toe. De vrees is voornamelijk dat de verzekeraars teveel accent leggen op de winst en minder op de zorgkwaliteit.

 

Tweedeling

Door de stijgende lijn in kosten wordt de solidariteit onder patiënten aangetast. Bijna 70% procent van de deelnemers aan de Zorgmonitor 2014 bevestigt dit. Op lange termijn zou dit kunnen zorgen voor een tweedeling tussen rijk en arm. Het beperken van het basispakket is hier een grote oorzaak van, net als hoge premies en het stijgende eigen risico.

Alle zorgverzekeraars zijn verplicht om in de loop van november de nieuwe premie bekend te maken. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt? Meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344