Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Medicijnen hergebruiken verlaagt zorgkosten

Iedereen die medicijnen voorgeschreven krijgt en deze niet meer gebruikt, moet deze terugbrengen naar de apotheek. Daar kunnen ze dan worden hergebruikt in plaats van worden vernietigd. Daarvoor pleiten apothekers, huisartsen, patiëntenorganisatie NPCF en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in het AD.

Onnodige verspilling medicijnen

medicijnenMedicijnen die nu teruggebracht worden naar de apotheek worden vernietigd. dit gebeurt omdat de veiligheid niet voor 100% gegarandeerd kan worden. Jaarlijks wordt er voor zo’n 100 miljoen euro aan medicijnen vernietigd. Andere medicijnen die niet worden gebruikt verdwijnen in de prullenbak. Deze geneesmiddelen zijn ook tientallen miljoenen euro’s waard. Deze verspilling is hartstikke zonde en helpt niet bij het omlaag brengen van de zorgkosten in Nederland.

Wel medicijnen hergebruiken

Ruud Coolen van Brakel directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik verzet zich tegen de huidige gang van zaken. “Niemand zal medicijnen thuis in de oven bewaren. Er moet wel iets heel vreemds mee gebeuren, wil de werking enorm veranderen.” Pillen apart verpakken en verpakkingen van medicijnen uitbreiden met warmte sensoren kunnen helpen bij het hergebruiken van geneesmiddelen.

Zou jij hergebruikte medicijnen willen gebruiken?

Laatste update op 27 mei 2013 – 17:08 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344