Meer mensen blijven weg bij zorgverlener vanwege hoog eigen risico

Steeds meer mensen blijven weg bij uit het ziekenhuis, bij de tandarts of andere zorgverlener door het verhoogde eigen risico. Consumenten zijn bang om kosten te maken en laten daarom een bezoekje aan de zorgverlener eerder zitten. De verzekeraars hebben vorig jaar veel minder claims binnen gekregen en dat heeft hen een miljoenenbesparing opgeleverd.


Het eigen risico is het gedeelte van de zorg dat de consument zelf moet betalen. Aangezien het eigen risico in 2013 (€350,-) nog hoger is dan in 2012 (€220,-) is de verwachting dat dit jaar nog minder claims binnen komen. Hoe hoog het eigen risico wordt van zorgverzekering 2014 is nog onbekend. 

Lagere zorgpremie?

De totale besparing voor de zorgverzekeraars is enkele tientallen miljoenen euro’s. Eerder bleek al dat zorgverzekeraars fors bespaarde op geneesmiddelen, door goedkopere versie van erkende medicijnen te vergoeden. Die besparing wordt geschat op 500 miljoen tot 750 miljoen euro. Voor de premie van 2013 was met deze besparingen al rekening gehouden. De premies bleven dit jaar nagenoeg gelijk. De premie voor de aanvullende verzekering steeg wel licht.

Wat is het eigen risico ook alweer?

Malou van ZorgKiezer.nl legt het nog even uit.

 

1 thought on “Meer mensen blijven weg bij zorgverlener vanwege hoog eigen risico

  1. Mijn idee is dat de regering het uiteindelijk weer op zijn bordje krijgt.
    Men stelt het bezoek aan ziekenhuis en tandarts uit vanwege de eigen bijdrage,hierdoor achterstallig onderhoud waardoor de kosten na van loop van tijd veel hoger worden dan bij normaal bezoek aan arts.
    Dan kan er op tijd iets aan gedaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.