Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Meer zorgpremie voor rokers en drinkers

Ruim de helft van de Nederlanders vindt dat mensen die roken en mensen die veel alcohol drinken, meer zorgpremie voor hun ziektekostenverzekering moeten betalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Iedere volwassene in Nederland heeft dezelfde basis zorgverzekering. Iedereen betaalt daar ongeveer evenveel zorgpremie voor ongeacht leeftijd of staat van gezondheid. Nu vind 55 procent van de volwassenen in Nederland dat mensen die roken of flink wat alcohol drinken, een hogere zorgpremie moeten betalen voor hun ziektekostenverzekering. Daarnaast vind bijna een kwart van de Nederlanders dat mensen die niet genoeg bewegen ook een hogere zorgpremie moeten betalen.

Mensen waarbij is vastgesteld dat zij meer kans hebben op ziekten of ouderen hoeven van de Nederlandse bevolking niet een hogere zorgpremie te betalen aan hun ziektekostenverzekering. Hoewel ouderen in verhouding vrij veel gebruik maken van de gezondheidszorg, vind toch ruim 30 procent van de volwassenen dat de zorgpremie voor ouderen zelfs omlaag moet.

De zorgpremie kan nu al lager uitkomen voor mensen die niet drinken en roken. Als je gezond leeft, kan je in aanmerking komen voor een korting op de zorgpremie. Op zorgkiezer.nl hebben wij een overzicht gemaakt van alle verzekeraars met hun kortingen. Je kan hier aangeven of je voldoet aan een gezonde levensstijl, dan wordt bij de vergelijking van zorgverzekeringen automatisch de korting meegenomen.

In november worden alle nieuwe zorgpremies en de zorgkortingen bekend. Wil je op de hoogte blijven van alle wijzigingen in de zorg, meld je dan nu aan voor onze premiewekker.

Reacties op “Meer zorgpremie voor rokers en drinkers

  1. Echt wetenswaardig! Bent u toevallig van plan meer van zulke artikels te maken? Ik hoop het! Ik ben in ieder geval in hoge mate verbluft. Ga natuurlijk zo door!

    Groeten van een liefhebber.

  2. goed artikel, alleen ik snap niet dat ze meer moeten gaan betalen want in verhouding zijn ze goedkoper omdat ze vaak eerder doodgaan en niet rokende mensen leven langer en gaan dan dood aan nog duurdere ziektes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344