Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nepartsen frauderen op grote schaal

De persoonsgebonden declaratiecodes van artsen worden misbruikt door nepartsen die op deze manier veel geld binnen halen. De nepartsen frauderen op grote schaal door valse declaraties in te dienen op declaratiecodes van echte artsen. 

Dit meldt RTL nieuws. In sommige gevallen is zelfs de echte arts of specialist op de hoogt van de valse declaraties. Ook de declaratiecodes van gepensioneerde en overleden artsen worden misbruikt voor het declareren. Inmiddels hebben zorgverzekeraars Achmea en DSW honderden van dit soort fraudedossiers liggen. Uit het onderzoek van RTL blijkt dat deze vorm van fraude een van de grootste vormen is geworden.

Opheldering

Tweede Kamerleden willen graag opheldering over deze fraude van minister Edith Schippers van Volksgezondheid. Zo wil CDA -Kamerlid Hanke Bruijns Slot minister Schippers spreken. “De minister moet hercontroles van de codes mogelijk maken om misbruik te voorkomen.” De PvdA vindt dat de controle op zorgcodes strikter moet worden en dat bestraffing van misbruik hiervan strenger wordt. Minister Schippers is al bezig met een pakket om zorgfraude te bestrijden. Dit plan wordt voor Prinsjesdag naar de Kamer gestuurd en waarschijnlijk wordt de aanpak van fraude door nepartsen meegenomen in de plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344