Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Niet-gecontracteerde zorg niet altijd vergoed

Als je een naturapolis hebt, krijg je bij een bezoek aan een niet-gecontracteerde zorgverlener niet altijd een vergoeding meer. Zorgverzekeraars zijn niet langer verplicht om een vergoeding te bieden voor niet-gecontracteerde zorg. Heeft bijvoorbeeld jouw fysiotherapeut geen contract met jouw zorgverzekeraar, dan kan het zijn dat je zelf voor de kosten opdraait. 

Wijziging naturapolis

Vanaf 2014 zijn zorgverzekeraars niet langer verplicht een vergoeding te betalen voor niet-gecontracteerde zorg. In 2013 zijn zij verplicht om nog een aanzienlijk deel te vergoeden. Het is voor de zorgverzekering in 2014 dan ook belangrijk om te weten of jouw zorgverlener een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Overstappen van zorgverzekering kan nodig zijn of anders kan er een andere zorgverlener gekozen worden. Een andere optie is de restitutie polis waarbij zelf gekozen mag worden voor een zorgverlener, maar ook hierbij kan het voordeliger uitpakken als de zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar.

Meer duidelijkheid zorgverzekeraars

Omdat het in 2014 erg belangrijk wordt om te weten of er sprake is van een contract tussen zorgverzekeraar en zorgverlener, moeten zorgverzekeraars op tijd laten weten met welke partijen zij een contract hebben afgesloten. Daarnaast moeten zij ook duidelijk zijn over de vergoedingen die zij hanteren bij niet-gecontracteerde zorg. Voor 19 november moeten de zorgverzekeraars dit bekend maken, dan kan iedereen de zorgverzekering vergelijken en eventueel overstappen. Op die datum moet ook bekend zijn met welke zorgverleners er op dat moment een contract is.

Zorgverzekering vergelijken

Rond half november kan je weer elke zorgverzekering vergelijken en overstappen. Wil je weten wat voor jou de beste zorgverzekering is, vergelijk dan de huidige zorgverzekeraar met andere aanbieders. Wat je nu al kan doen, is bedenken welke zorg je echt gebruikt en wat je niet nodig hebt. Zo kan de zorgverzekering aangepast worden aan de specifieke behoeften en kan je rekening houden met eventueel niet-gecontracteerde zorg bij de keuze voor de zorgverzekering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344