Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nu nog vergoeding gehoortoestel en rollator

Elk jaar wijzigt de zorgverzekering. Zo ook voor de zorgverzekering 2013. Een aantal vergoedingen gaat verdwijnen en een aantal keert terug. Het kan dus voordelig zijn om nog in 2012 een vergoeding aan te vragen voor bepaalde hulpmiddelen.

Vanaf 1 januari 2013 verdwijnt de vergoeding voor rollators en andere soortgelijke loophulpmiddelen uit de basisverzekering. Hiervoor moet dan zelf betaald worden. Denk je dat je binnenkort een rollator nodig hebt of gebruik je nu een rollator, maar is deze aan vervanging toe, vraag dan dit jaar nog een rollator aan bij je zorgverzekering.

Gehoortoestel

vergoeding hoortoestel

 

Hetzelfde gaat op voor een hoortoestel. Voor een hoortoestel krijg je dit jaar nog een vergoeding van iets meer dan 500 euro vanuit de basisverzekering indien er een minimaal gehoorverlies is van 35 decibel. Vanaf volgend jaar geld er voor hoortoestellen een eigen bijdrage van 25 procent. Een gehoortoestel kost al gauw 1200 euro, dat betekent dat er zelf 700 euro moet worden betaald. Vanaf 1 januari 2013 komt hier een eigen bijdrage van 25 procent bovenop.

Gebruik nu je vergoeding

Denk je dat je een rollator of gehoortoestel gaat gebruiken of gebruik je deze al, maar wil je ze graag vervangen. Vraag dan nu nog nieuwe aan bij je zorgverzekering. Weet je niet zeker of je bijvoorbeeld een hoortoestel nodig hebt. Laat je oren dan controleren door een audicien. Als je wacht tot volgend jaar met het aanvragen, dan loop je de vergoedingen mis. Vanaf half november kan je weer de zorgverzekering vergelijken. Dan zijn de nieuwe zorgverzekering bekend en ben je vrij om over te stappen.

Reacties op “Nu nog vergoeding gehoortoestel en rollator

  1. Belachelijk vind ik het! Mijn moeder heeft gelukkig net op tijd een nieuwe rollator aangeschaft (bij hulpwinkel). Deze is van erg goede kwaliteit en bevalt haar zeer goed dus ik hoop/verwacht dat deze voor de komende jaren voldoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344