Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Op vakantie in Nederland; kan ik bij elk ziekenhuis terecht?

Niet iedereen gaat naar het buitenland op vakantie. Vakantie in eigen land kan ook heel leuk zijn. Lekker op de camping staan of een vakantiehuisje ergens in Nederland, het kan allemaal. Maar stel dat je onverwachts tijdens de vakantie naar het ziekenhuis moet. Wordt dit dan wel vergoed door de zorgverzekeraar?

Medische spoedeisende hulp wordt vergoed vanuit de basisverzekering, ongeacht de locatie in Nederland. Bij een bezoek aan het ziekenhuis kan er sprake zijn van een eigen bijdrage voor de medische kosten. Dit geldt als de huidige zorgverzekeraar geen contract heeft met het ziekenhuis waar je heen gaat tijdens de vakantie. Ook geldt het eigen risico voor behandelingen die in de basisverzekering zitten, de eerste 350 euro aan (basis)zorg zijn voor eigen rekening.

Naturapolis of restitutiepolis

De eigen bijdrage voor zorgkosten kan een rol gaan spelen als er sprake is van een natura zorgpolis. Dit is een zorgpolis waarbij een verzekerde in principe alleen volledige vergoeding krijgt, als hij gebruik maakt van een zorginstelling waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft. Er is dan geen sprake van vrij zorgkeuze. Bij een restitutiepolis is dat anders. Dan mag een verzekerde zelf weten welke zorgaanbieder hij gebruikt. Als je een naturapolis hebt en je gaat tijdens de vakantie naar een ander ziekenhuis, is het verstandig om vooraf contact op te nemen met de zorgverzekeraar om zeker te zijn dat de behandeling wel of niet vergoed wordt.

Laatste update op 8 juli 2013 – 14:11 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344