Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Patiëntenbelang voorop bij CVZ

medicijnenHet College voor Zorgverzekeringen (CVZ) gaat het patiëntenbelang eerder meenemen in beslissingen over de vergoeding van medicijnen vanuit de zorgverzekering. Na de ophef vorig jaar over het stoppen van de vergoeding van de medicijnen voor de ziekte van Pompe en Fabry heeft het CVZ laten weten dat zij de maatschappelijke en ethische kant meer naar voren willen laten komen, aldus bestuursvoorzitter Arnold Moerkamp.

Moerkamp gaf aan niet langer te wachten tot de technische wetenschappelijke kant van een onderzoek klaar is, maar voor of tijdens dat onderzoek al te willen kijken naar de impact op de betrokkenen bij het eventueel schrappen van de vergoeding van een medicijn.

Beslissingen onderschat

Moerkamp werd met zijn neus op de feiten gedrukt tijdens een hoorzitting afgelopen jaar. “Als je al die mensen ziet zitten in die zaal, in rolstoelen, sommigen aan de beademing, dan pas besef je echt dat alleen een wetenschappelijke benadering niet genoeg is om een beslissing op te baseren.”

“We hebben de impact van onze bevindingen en suggesties destijds enorm onderschat”, zegt Moerkamp terugblikkend. “We komen uit een periode waarin verzoeken tot toelating van een bepaald middel in het pakket, meestal leidden tot positieve adviezen. Dat is niet meer zo. Mede door de economische crisis zijn dingen in een ander perspectief komen te staan”, aldus Moerkamp.

Vergoeding zorgverzekering

“De vraag is nu: wat gaat er uit het pakket, niet meer wat er in komt.” En dat is structureel anders, stelt Moerkamp. “Mensen zijn gewend dat ze hun behandeling vergoed krijgen. Schrap je die behandeling uit het pakket, dan pak je ze wat af.”

Wat er precies gaat veranderen voor de zorgverzekering 2014 is nu nog niet bekend. Welke medicijnen er in de basisverzekering blijven of eruit gaan is nog even afwachten tot half november. Dan worden alle pakketten en premies bekend gemaakt en dan kan iedereen de zorgverzekering vergelijken op dekking en vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2021 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344