Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

PvdA wil duidelijkheid over hoge pensioenen zorgverzekeraars

Laatste update op 11 november 2014 – 12:55 door Claire Langenhoff.

De PvdA wil duidelijkheid over de regels die slaan op pensioen tegoeden die bestuurders van zorgverzekeraars krijgen. Deze regels staan vastgelegd in de Wet Normering Topinkomens.(WNT) Kamerleden Lea Bouwmeester en John Kerstens hebben hier Kamervragen over ingediend.

pvda

Boven het maximum

Deze vragen werden begin september door de Kamerleden gesteld. Dit was naar aanleiding van het bericht dat vrijwel alle bestuurders van de vier grote zorgverzekeraars vorig jaar beloningen rond of boven het wettelijk maximum kregen. Dit betreft zorgverzekeraars Achmea, VGZ, CZ en Menzis. Voor zorgverzekeraars gelden hogere maxima dan de meeste andere publieke instellingen. Minister Ronald Plasterk(Binnenlandse Zaken) zou onduidelijke antwoorden hebben gegeven. Hierom dienden de Kamerleden vervolgvragen in.

De vragen

Eén vraag luid onder andere in welke mate de “pensioenbijdrage werkgeversdeel” meetelt in het beloningsplafond. Als pensioentegoeden niet meetellen, zoals Plasterk vertelde, willen de Kamerleden weten waarom niet. Ook vragen ze zich af hoe de wet kan verzekeren dat de salarissen van bestuurders niet onnodig worden opgehoogd via de pensioen tegoeden.

Wettelijke grens

Daarnaast streven de Kamerleden naar een wettelijke grens aan de pensioenpremies die bestuurder zouden mogen ontvangen van zorgverzekeraars. De pensioenbijdrage van de werkgever zou niet meer mogen zijn dan zo’n 15% van de totale vergoeding, stelt de fractie van de PvdA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344