Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Samen op één zorgpolis, hoe werkt dat?

Gezinspolis klein

Als gezin verzeker je je vaak samen bij dezelfde zorgverzekeraar op dezelfde zorgpolis. Dat kán, maar het hoeft niet. Een zorgverzekering kun je helemaal opsplitsen. In welke gevallen kan je samen op één zorgpolis verzekerd zijn? Hoe zit het als je 18 wordt? En is het wel altijd voordelig? Wij geven antwoord.

Gezinspolis

18 jaar?

Kinderen tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij één van de ouders. Sta jij ingeschreven op een ander adres? Dan kan je gewoon op de zorgpolis van je ouders blijven staat tot je 18e.

18+

Word je 18 jaar? Dan ben je wettelijk verplicht een zorgverzekering te hebben. Je zorgverzekering gaat dan op de eerste van de maand in nadat je 18 wordt. Wordt jij op 6 januari 18 jaar? Dan gaat jouw zorgverzekering in op 1 februari 2018. Je hebt dan twee keuzes:

  1. Je sluit zelf een nieuwe zorgverzekering af.
  2. De huidige zorgverzekering loopt door bij één van je ouders. Je bent alleen niet meer gratis verzekerd op hun polis.
    Let op: Als je 18 jaar of ouder bent kun je alleen op de polis bij iemand anders staan als je op hetzelfde adres staat ingeschreven. (De enige uitzondering is als je student bent)

Als je 18 jaar wordt is het altijd handig om zorgverzekeringen te vergelijken. De dekking die een 18-jarige nodig heeft verschilt namelijk vaak met de dekking van één van zijn ouders. Je bent daarom vaak ‘oververzekerd’ als je bij één van de ouders op de polis staat. Daarbij komt dat er bij verschillende zorgverzekeraars kortingen voor jongeren of studenten worden aangeboden. Het is dus vaak goedkoper om zelf een zorgverzekering af te sluiten.

Tip: Wanneer vader en moeder beide een andere zorgverzekering afsluiten met een verschillende dekking, is het verstandig het kind bij te schrijven op de verzekering die de meest uitgebreide dekking biedt.

Verhuis je..

..omdat je gaat studeren?

Ben jij 18 jaar of ouder? Studeer je? en woon je op een ander adres dan je ouders? Je kunt dan nog steeds bij een van je ouders op de zorgpolis staan. Je ouders betalen wel vanaf je 18e jaar zorgpremie voor je als je bij hun op de polis staat.

..om een andere reden?

Verhuis je om een andere reden? Dan moet je wel verzekerd zijn op een eigen zorgpolis.

..naar het buitenland?

Verhuis je naar het buitenland? Dan stopt je zorgverzekering in Nederland. Je moet dan zelf je zorgverzekering opzeggen.

..naar het buitenland, maar werk je in Nederland?

Als je belastingplichtig bent in Nederland moet je ook een zorgverzekering hebben. Als je dus in het buitenland woont, maar je blijft in Nederland werken heb je nog steeds een Nederlandse zorgverzekering nodig.

Je kunt als gezin dus best op dezelfde zorgpolis staan. Maar bekijk wel of het écht voordelig voor je is! Vergelijk daarom wel zorgverzekeringen voor 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2022 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344